Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az önkormányzatoknál maradnak a közszolgáltatások
Megszületett a Fidesz-KDNP frakció döntése az ÖTV tervezetéhez érkezett módosító indítványokkal kapcsolatban

Lazulnak a helyi képviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi rendelkezések, ugyanakkor szigorodnak az önkormányzati hitelfelvétel szabályai, továbbá önkormányzati feladat lesz az ivóvízellátás, a szennyvízkezelés, a hulladékgazdálkodás, a távhőszolgáltatás és a hajléktalan-ellátás - egyebek mellett erről döntött a Fidesz-KDNP-frakció, amely december 12-i ülésén megvitatta az önkormányzati törvényjavaslathoz érkezett módosító indítványokat.


Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány - feltételekkel ugyan, de - támogatja, hogy az ivóvízellátás, a szennyvízkezelés, a hulladékgazdálkodás, a távhőszolgáltatás és a hajléktalan-ellátás kötelező önkormányzat feladat legyen. A kabinet azt a két feltételt szabta, hogy e szolgáltatásoknak közösségi tulajdonban és nemzeti érdekkörben kell lenniük, az árszabályozást pedig - ahogyan az a távhő esetében már működik - az állam határozhassa meg.

Döntöttek arról is, hogy önálló polgármesteri hivatal ott lesz, ahol több mint kétezren élnek, azoknak a településeknek pedig, amelyeknek ennél kevesebb lakosuk van, közös polgármesteri hivatalokat kell létrehozniuk - ismertette, hozzátéve, hogy a jegyző, akinek munkáltatója a polgármester lesz, államigazgatási feladatokat is elláthat majd.

Lazulnak a helyi képviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok - folytatta -, mégpedig úgy, hogy például a háziorvosok vagy a helyi intézmények vezetői is lehetnek képviselők, és a helyi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok vezető tisztségviselői ugyancsak vállalhatnak majd közfeladatot.

A frakcióvezető elmondta továbbá, hogy az európai uniós fejlesztési forráshoz szerzett hitelhez, valamint az éven belüli folyószámlahitelhez és a munkabérhitelhez nem kell majd állami hozzájárulás a helyhatóságoknak, az önkormányzati adósságszolgálat megújítását szolgáló hitelhez és minden más kölcsönhöz azonban igen. Megjegyezte, hogy a kötelező könyvvizsgálat megszűnik.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu