Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Baranyában zárul a MÖSZ konzultáció-sorozata
December 12-én Mátyásdombra és Pécsre látogatnak a Magyar Önkormányzatok Szövetsége vezetői

Az Országgyűlés új önkormányzati törvény megalkotását tervezi, amelynek következtében a szabályozásban jelentős változások várhatók. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) az egyeztetések során hitelesen és erős felhatalmazással szeretne segítséget nyújtani a törvény megalkotásához, ezért december 12-én folytatja megyei konzultáció-sorozatát, hogy a Fejér és a Veszprém megyei önkormányzati vezetők észrevételeit, véleményét is összegyűjthesse az ÖTV tervezettel kapcsolatban.


A Magyar Országgyűlés az őszi ülésszak során új önkormányzati törvény megalkotását tervezi, melynek következtében - a javaslatban foglalt rendelkezések alapján - a szabályozásban jelentős változások várhatók. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége abban érdekelt, hogy az önkormányzati rendszer a jövőben is hatékonyan működjön, a települések feladatukat biztonsággal el tudják látni. A MÖSZ számára alapvető fontosságú, hogy a településen élők minél magasabb színvonalú szolgáltatásban részesülhessenek, melyhez erős önkormányzatokra, s az önkormányzatiságban rejlő értékek megőrzésére van szükség.

Annak érdekében, hogy a szövetség az egyeztetések során hitelesen és erős felhatalmazással nyújthasson segítséget a törvény megalkotásához, megyei konzultációk útján kívánja összegyűjteni az önkormányzati vezetők, polgármesterek észrevételeit, véleményét.

A konzultáció-sorozat december 12-én, hétfőn 9 órakor, Mátyásdomb Község Polgármesteri Hivatalában (Fő u. 17.) folytatódik, ahol Gémesi György MÖSZ-elnök a Fejér megyei polgármesterek számára tart konzultációt. A találkozót követően, 11 órától a MÖSZ vezetői sajtótájékoztatót tartanak a találkozón elhangzottakról, illetve az önkormányzati átalakulással kapcsolatos legújabb fejleményekről.

Ugyanezen a napon 15 órakor, Pécsett, a Városháza 126. számú termében újabb konzultáció következik, ezúttal a Baranya megyei polgármesterek számára. A rendezvényt megelőzően, 14:30-kor a MÖSZ vezetői sajtótájékoztatót tartanak az eddigi konzultációk tapasztalatairól, illetve az önkormányzati átalakulással kapcsolatos legújabb fejleményekről.

Ezzel a találkozóval zárul a MÖSZ országos konzultáció-sorozata, amelynek során Gémesi György elnök az összes megyét végiglátogatta, s találkozott a helyi polgármesterekkel, önkormányzati szakembarekkel.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu