Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Időkeretben tárgyalnak fontos törvényjavaslatokat
Négy óra húsz perc jut a helyi önkormányzatokról szóló tervezetre

Időkeretben tárgyal a parlament több fontos törvényjavaslatot, így a felsőoktatási törvényjavaslat, az önkormányzatokról szóló előterjesztés vagy az új választási törvényjavaslat részletes vitáját, illetve az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslat és a ország pénzügyi stabilitásáról szóló előterjesztés általános vitáját is - erről döntött december 5-én az Országgyűlés kormánypárti többsége.Az elnöklő Kövér László azt az ügyrendi javaslatot tette, hogy az Országgyűlés három csoportban döntsön az egyes előterjesztések időkeretben való tárgyalásáról. Az első csoportban több javaslat részletes vitáját 4 óra 20 percben határozták meg, a második csoportban az egyszerű többséget igénylő javaslatok általános vitáját szintén 4 óra 20 percben tárgyalják majd, a harmadik csoportban pedig arról döntöttek, hogy több sarkalatos törvény általános vitáját hat órában folytatják le. 

Eszerint 4 óra 20 percben tárgyalják közszolgálati tisztviselőkről, Magyarország Alaptörvényének Átmeneti Rendelkezéseiről és az egyes törvények Alaptörvénnyel összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitáját, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól javaslat és a 2011-es költségvetésről szóló 2010-es törvényben előírt egyes tartalékok felhasználásáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitáját is. Ugyanez az időkeret vonatkozik a helyi önkormányzatokról szóló javaslatra, a szabálysértési eljárásról szóló előterjesztésre, a nemzetiségek jogairól szóló törvényjavaslatra és a villamos energiáról szóló törvénymódosítás részletes vitájára is, valamint a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló törvények módosítására, a felsőoktatásról szóló törvényjavaslatra, egyes rendvédelmi tárgyú törvények módosítására, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvények módosítására és az országgyűlési képviselők választásáról szóló javaslat részletes vitájára is.

A javaslatot 243 igen 79 nem szavazat mellett tartózkodás nélkül fogadták el. Az elnöklő Kövér László javaslatára ezt megelőzően arról is döntöttek, hogy valamennyi részletes vitát egy vitaszakaszban tárgyalják. Szintén 4 óra 20 percben tárgyalják a befektetési alapkezelőkről és a kollektív befektetési formákról szóló törvényjavaslat, az államháztartásról szóló javaslat, a területfejlesztéssel és területrendezéssel kapcsolatos törvénymódosítás és a nemzeti mobilfizetési rendszerről szóló előterjesztés általános vitáját. Erről 245 igen, 79 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül fogadta el a Ház.

Arról is döntöttek, hogy 6 órás időkeretben tárgyalják bizonyos sarkalatos törvényjavaslatok általános vitáját, így az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló javaslatot, az ország pénzügyi stabilitásáról szóló előterjesztést és a családok védelméről szóló javaslatot. Ezt 246 igen 85 nem szavazat ellenében fogadták el. Döntöttek arról is, hogy a 2012-es költségvetés újból megnyitott részletes vitáját szintén 4 óra 20 percben tárgyalják. 
 
Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu