Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megszűnhetnek a regionális fejlesztési tanácsok
Fellegi Tamás racionalizálná a széttagoltan működő területi területfejlesztés szervezetet
Jövőre megszűnnének a korábban kötelezően létrehozott regionális és kistérségi fejlesztési tanácsok, valamint a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, és a területfejlesztési feladatok egységesen a megyei önkormányzatokhoz kerülnének majd; az önkéntes térségi tanácsok alakításának lehetősége ugyanakkor megmaradna. Az erről szóló, a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosítását célzó javaslatot Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter nyújtotta be az Országgyűlésnek.

A parlament honlapjára december 4-én felkerült javaslatot az előterjesztő azzal indokolja, hogy racionalizálni kell a jelenleg széttagoltan működő területi területfejlesztés szervezetet, amely a szakminisztérium szerint indokolatlan párhuzamosságokkal és alacsony hatékonysággal működik. A javaslat szerint kötelezően működő kiemelt térségi fejlesztési tanácsként egyedül a Balaton Fejlesztési Tanács maradna meg, amihez az előterjesztő szerint fejlesztéspolitikai érdek fűződik.

A törvénymódosító javaslat emellett a regionális fejlesztési ügynökségeket (nonprofit kft.-ket) állami tulajdonba adná. Az előterjesztés indoklása szerint a regionális fejlesztési ügynökségek jelenleg a regionális fejlesztési tanácsok munkaszervezetei, ezen kívül - szerződés alapján - közreműködő szervezeti feladatokat is ellátnak. Utóbbiak időközben a tevékenységük súlypontjává váltak, ezért a feladatellátás folyamatosságának fenntartása érdekében szükséges, hogy a többi közreműködő szervezethez hasonlóan kerüljenek át az állam tulajdonába.

A javaslat bevezet egy új elemet, „a szabad vállalkozási zóna" fogalmát, amellyel a munkavállalás és az ipar megtelepedését akarják ösztönözni. A szabad vállalkozási zóna olyan, a kormány által kijelölt, térségi gazdaságfejlesztő szervezet által koordinált terület lehet, ahol egy külön törvény által meghatározott módon pénzügyi és más kedvezményeket lehet biztosítani. A javaslat ugyanakkor változatlanul biztosítja a helyi önkormányzatok számára az ipari parkok és más fejlesztési egységek létrehozását.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu