Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 8.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csömör továbbra sem írja alá az iskolák államosításáról szóló szerződést
Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a január 19-én megtartott rendkívüli ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy bírósági felülvizsgálattal él azzal a minisztériumi határozattal szemben, amely a helyi általános- és zeneiskolát kétoldalú szerződés aláírásával kívánja állami vagyonkezelésbe venni.

Miután ugyanis a civil egyesületi képviselőkből álló testület december közepén már egyszer úgy döntött, hogy nem írja alá az iskolaállamosítási szerződést, az illetékes államtitkár által ezután meghozott határozat ismételten arra próbálja kényszeríteni a képviselőket, hogy igen szavazatukkal támogassák az iskolai működtetés átadását. Az Önkormányzat továbbá vitatja annak a törvénynek az alkotmányosságát, amely jelenleg a települési önkormányzatokat teljesen indokolatlanul – az állammal, az egyházzal, a nemzetiségi önkormányzatokkal, az alapítványokkal, egyéb más szervezetekkel, gazdasági társaságokkal és magánszemélyekkel (!) szemben – kizárja az iskolákat fenntartó-működtető intézményi és szervezeti körből.

„Nagyon rossznak tartjuk, de törvénytisztelő önkormányzatként tudomásul vettük az iskolák államosításáról szóló döntést” – mondta el Fábri István polgármester. „Ezt azonban úgy akarják végrehajtani, mintha mi a szabad elhatározásunkból írnánk alá a nagyközség ingatlanjainak ingyenes vagyonátadásáról szóló szerződést. Természetesen mi ezt nem írjuk alá, és nem csak elvi okokból, hanem azért sem, mert nem hogy az eddigi folyamatos fejlesztéseink folytatását nem tudja garantálni a tankerület, hanem még az épületek állagmegóvását sem.

Mindemellett önkormányzatunk a továbbiakban is maximálisan támogatja a csömöri diákok képzését számos szakmai program finanszírozásával vagy éppen minden helyi fiatal számára a nyelvvizsga díjainak teljes átvállalásával. Ez is azt mutatja például, hogy teljesen érthetetlen a közoktatási törvény azon része, amely nem engedi, hogy azok az önkormányzatok, amelyek az elmúlt évtizedekben maximálisan bebizonyították, hogy még az államhoz képest is sokkal megbízhatóbban, hatékonyabban és magasabb színvonalon képesek fenntartani és működtetni, ráadásul saját ingatlanjaikban, a helyi iskolákat, ezt miért nem tehetnék meg a továbbiakban is. Mindenképpen szükségesnek tartjuk ezért a törvény módosítását.”

További információ:

Fábri István polgármester

E-mail. polgarmester@csomor.hu

/Forrás: Csömör Nagyközség Önkormányzata/

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu