Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új polgármester Sarkadkeresztúron és Tisztabereken
A békési községben a Fidesz-KDNP jelöltje, a szabolcsi településen független induló kapta a legtöbb szavazatot

Két településen tartottak időközi polgármester-választást 2016. december 18-án az országban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken a független Nagy Gábor, a Békés megyei Sarkadkeresztúron pedig a Bakucz Péter (Fidesz-KDNP), a település korábbi polgármestere kapta a legtöbb szavazatot. 


Tisztaberek

A független induló, Nagy Gábor nyerte az időközi polgármester-választást a szatmári Tisztabereken – közölte az előzetes eredményt a Rozsályi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-vel. Nadimovné Adorján Ildikó elmondta, hogy négy induló közül a független Nagy Gábor 156 szavazatot kapott, míg a második helyen végzett Sztolyka Jánosra, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség jelöltjére 120-an szavaztak. A harmadik helyen a szintén független Juhos Zoltán végzett 89, míg a negyediken Pásku Károly, a Magyar Munkáspárt jelöltje egyetlen szavazattal.

A választáson a szavazásra jogosult 534 helyi lakos közül 373 adta le voksát, így a részvétel 69,85 százalékos volt. Érvényesen 366-an szavaztak, hat voks érvénytelen volt, egyet pedig nem találtak a szavazóurnában, valaki magával vitte a szavazólapot. Az időközi polgármester-választást azért tartották a 700 lakosú, Fehérgyarmathoz közeli Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, mert a korábbi polgármester, Kónya Géza (Fidesz-KDNP) lemondott tisztségéről.


Sarkadkeresztúr

Ismét Bakucz Pétert választották meg Sarkadkeresztúr polgármesterének. A közel 1600 lelkes településen azért kellett újra polgármestert és képviselő-testületet választani, mert a grémium még szeptemberben feloszlatta magát. A polgármesteri székért öten szálltak ringbe: Bakucz Péter, aki 2010 óta vezette és vezeti tehát a jövőben is a települést, Fekete Zoltán, Okány volt polgármestere, Kreidl Béla, Kásler Árpád és Gál Ferenc. A képviselő-testületi helyekért pedig tizenheten mérették meg magukat. Sarkadkeresztúron 1371-en voltak vasárnap választásra jogosultak, közülük 857-en járultak az urnákhoz: jelentős részük érvényes szavazólapot adott le, tízen viszont érvénytelent. A polgármester-választáson a legtöbb voksot Bakucz Péter kapta (392), ezzel megelőzte Fekete Zoltánt (286) és Kásler Árpádot (151). Kreidl Béla és Gál Ferenc elenyésző számú szavazatot kapott. A megválasztott képviselő-testületi tagokról később számolunk be.

Forrás: MTI - Békés Megyei Hírlap

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu