Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Múzeumok és könyvtárak kerültek a településekhez
Újabb huszonkét állami ingatlant adtak önkormányzati tulajdonba

Hatékonyabbá válhat a feladatellátás, az épületek felújításának és bővítésének tervezése, valamint a pályázati források igénybevétele annak a törvénymódosítási javaslatnak az elfogadásával, amelynek értelmében újabb huszonkét ingatlan került az államtól önkormányzati tulajdonba.


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2016. december 15-i közlése szerint az Országgyűlés december 13-án ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló, egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló törvény módosításának törvényjavaslatát.

A közlemény felidézi, hogy a megyei hatókörű városi múzeumok és a megyei könyvtárak 2013. január 1-jével kerültek a megyeszékhely, megyei jogú városok fenntartásába egy 2012-es törvény módosítás alapján. A megyei könyvtárak feladatellátását közvetlenül szolgáló, ahhoz szükséges ingó vagyontárgyak, beleértve az állomány nyilvántartásban szereplő könyvtári dokumentumokat, térítésmentesen a fenntartó önkormányzat tulajdonába kerültek. A megyei hatókörű városi múzeumokhoz és a megyei könyvtárakhoz tartozó ingatlanok ez időben a magyar állam tulajdonában és az intézmények vagyonkezelésében álltak.

A megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról egy 2015. évi törvény döntött, és ennek melléklete értelmében 2015. július 1-jével országosan 152 ingatlan került önkormányzati tulajdonba.

A törvény módosítására azóta kétszer, legutóbb december 13-án került sor, ezek értelmében egy ingatlan visszakerült az állam tulajdonába, 22 további ingatlan pedig önkormányzati tulajdonba került. A törvénymódosítás értelmében az átadott vagyon kulturális közfeladatok ellátásához kötött, más funkcióra történő használatra nem kerülhet sor, illetve az átadott vagyon nem idegeníthető el.

A minisztérium szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ingatlanfejlesztések sikeres megvalósításában fontos könnyítő körülmény a tulajdonosi viszonyok megváltoztatása, a fokozottabb önkormányzati felelősségvállalás hosszú távú megteremtése.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu