Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Harminc hajléktalant juttatnának lakáshoz Pécsett
Az önkormányzat az Amerikából származó „elsőként lakhatás” módszerrel javítana a fedél nélküliek helyzetén

Új módszerrel próbálkozik az önkormányzat az utcán élő, a hagyományos ellátási formákat elutasítók helyzetének rendezésére: egy pályázat segítségével legalább harminc érintettet elsőként lakáshoz juttatnának, majd a normális életvitel alapfeltételeit is megteremtik számukra – olvasható a Pécsi Újság cikkében.


Az eddig alkalmazott szisztéma fordítottjával igyekszik gyökeresen változtatni az önkormányzat azoknak a pécsi hajléktalanoknak a helyzetén, akik nem kérnek a megszokott ellátási formákból, jelesül nem hajlandók bemenni például a szállók valamelyikére.

Az elgondolás lényege, hogy mindenekelőtt lakást biztosítanak számukra, aztán pedig szakemberek útmutatása alapján képzéseken vehetnek részt, aztán pedig munkához jutni is segítik őket.

Mindezt egy most kiírt pályázati program teszi lehetővé, az ebben való részvételről – Őri László alpolgármester javaslatára – a legutóbbi közgyűlésen már határoztak a képviselők.

Az elképzelés szerint a 2017 tavaszán induló projekt 30-35 – közterületen életvitelszerűen tartózkodó, az embereket többnyire zavaró – hajléktalan személyt kíván bevonni a programba és részükre tartós lakhatási feltételeket biztosítani.

Magyarországon itt először

Az „Elsőként lakhatás” elmélete és gyakorlata Amerikából kiinduló, majd Nyugat-Európát és a skandináv államokat is meghódító trend. Magyarországon teljesen új keletű szakmai koncepció, és a „klasszikus szociális munka” felfogásától jelentősen eltérő módszertan.

Mivel a Támasz Alapítvány nem rendelkezik alkalmas ingatlannal, a magántulajdonú lakások pedig hozzáférhetősége korlátozott, ezért az önkormányzati tulajdonában lévő, üresen álló, leromlott állapotú lakásokban helyeznék el az érintetteket, az ingatlanok felújítása után, amire szintén lehetőséget ad a pályázat.

Az egymástól elkülönített, akár a város több pontján szórtan elhelyezkedő lakásokban elhelyezett hajléktalanok számára a pályázat lakhatási támogatást biztosít, valamint pszichológiai, addiktológiai szakemberek bevonására, képzésekre, munkaerő-piaci szolgáltatásokra, rehabilitációra, foglalkoztatást segítő és megtartó szolgáltatások alkalmazására is, többek között foglalkoztatási támogatások igénybevételével.

Mindez azt célozza, hogy a lakáshoz jutást követően az egykori hajléktalanok meg is tudják tartani azt, s létfeltételeik alapjait is biztosítani tudják.

Forrás: Pécsi Újság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu