Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Függetlenek győztek Kisszekeresen és Kovácshidán
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen Berki Balázs, a Baranyai faluban Küzdő-Ábrahám Edit kapott bizalmat

Két településen tartottak időközi polgármester-választást 2016. december 11-én az országban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisszekeresen Berki Balázs, a Baranya megyei Kovácshidán pedig Küzdő-Ábrahám Edit, a település korábbi vezetője kapta a legtöbb szavazatott. Mindketten független jelöltekként indultak.


Kisszekeres

A független Berki Balázs nyerte az időközi polgármester-választást Kisszekeresen – közölte Nagyszekeres-Kisszekeres-Zsarolyán-Nemesborzova Községek Körjegyzőségének vezetője az MTI-vel. Kovácsné Barabás Zsuzsanna elmondta, hogy a választáson indult hat jelölt közül Berki Balázsra 136-an szavaztak. A második helyen végzett Váradiné Vincze Szilvia 128 szavazatot, a harmadik Homoki László 35, a negyedik Fábián Zoltán 17, míg az ötödik helyen végzett Nagy István Béla és Ujhelyi László 1-1 voksot kapott. A jegyző megjegyezte, hogy Nagy István Bélán kívül, aki a Magyar Munkáspárt színeiben indult, a többi jelölt is független volt.

A szavazáson a választásra jogosult 452 helyi lakos közül 321 adta le szavazatát, így a részvétel 71,01 százalékos volt. Érvényesen 318-an szavaztak, 3 voks érvénytelennek bizonyul. Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a korábbi önkormányzati vezető, a független Szigeti Bertalan Árpád lemondott tisztségéről.

Kovácshida

Újraválasztották a dél-baranyai Kovácshida független polgármesterét, Küzdő-Ábrahám Editet – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a település jegyzője az MTI-t. Ilosfainé Hatvani Edit közölte: a voksolást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete szeptemberben felosztatta magát. A polgármesteri posztért négy jelölt indult. A régi-új polgármester 66 szavazatot, szintén független kihívói közül Molnár Csabáné Torma Éva 23, Tóth Anikó pedig 53 voksot kapott. Kós Zoltán Istvánra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére nem adtak le szavazatot.

A község választási névjegyzékében szereplő 213 lakosból 146-an jelentek meg az urnánál, négy érvénytelen voksot regisztráltak. A képviselő-testületi helyeket négy független jelölt nyerte el – tette hozzá Ilosfainé Hatvani Edit.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu