Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Illetménypótlék a kulturális közalkalmazottaknak
A jövő januártól induló kulturális bérfejlesztési program több mint húszezer dolgozóra terjedhet ki

A közalkalmazotti státuszban dolgozó, jellemzően állami és önkormányzati fenntartású intézmények 20 ezer 174 dolgozójára terjedhet ki a 2017. január 1-jén induló kulturális bérfejlesztési program – ismertette 2012. december 11-én Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. A kormány erre a programra 5,4 milliárd forint állami költségvetési forrást biztosít 2017-ben.


Hoppál Péter elmondása szerint az érintett közalkalmazottak 15 százalékos kulturális illetménypótlékban fognak részesülni. A kulturális illetménypótlék egy különálló modul, amelyet az eddigi bérükön felül fognak kapni a közalkalmazotti státuszban dolgozó munkatársak – jelezte az államtitkár. Hozzátette: a 15 százalékot a mostani minimálbéremelés és az egyéb programok következtében megemelkedő alsó bérhatárra fogják rátenni, mint egy következő lépcsőfokot.

Elmondta: a legalacsonyabb bérkategóriában dolgozók minimálisan bruttó 10 ezer 350 forint, a legmagasabb bérkategóriába tartozók 54 ezer 800 forintos béremelésre számíthatnak. A majdnem 20 ezer közalkalmazott vonatkozásában a középfokú végzettségűek körében mintegy 15 ezer forint, míg a felsőfokú végzettségűek esetében 30 ezer forint lesz az átlagos béremelkedés.

A Magyar Államkincstár adatait ismertetve Hoppál Péter elmondta, 7380 ember dolgozik az állami központi költségvetési szerveknél és 12 ezer 800 ember önkormányzatoknál, vagy önkormányzati intézményeknél a kulturális területen.

Hoppál Péter kiemelte, bíznak benne, hogy Magyarország gazdasági teljesítményének függvényében a 2017 utáni időszakban újabb lépéseket tudnak tenni a kulturális terület vonzóvá tétele és a kulturális szakpolitika végrehajtásához szükséges szakemberállomány stabilizálása érdekében.

„Azért fontos, hogy ez a bérfejlesztési program már most elindulhasson, mert a többi ágazati bérfejlesztés következtében érzékelünk elvándorlási tendenciát a kulturális területről” – közölte Hoppál Péter.

Az államtitkár tájékoztatása szerint az állami és önkormányzati szféra ugyan a legnagyobb munkaadó a kulturális területen, de a minisztérium már végzi a számításokat, hogy más jellegű, például alapítványi, egyházi fenntartói körből is integráljanak kulturális közalkalmazottakat a programba. Hozzátette, szeretnék azokat a könyvtárosokat is beemelni, akik iskolai könyvtárban dolgoznak, de nincs pedagógiai végzettségük.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu