Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hittancsoportok szűntek meg a hittanórák miatt
Az iskolai hittanoktatással sok szülő befejezettnek tekinti a vallásos nevelést, és a templomba járás már elmarad

Nem használt az egyházközségeknek az iskolai hittanórák bevezetése: országszerte számos katolikus plébánián szűnt meg a hittancsoport – becslések szerint az ország egyes részein akár 25 százalékos is lehet a lemorzsolódás. A Hír TV-nek a Magyar Katolikus Konferencia titkára elismerte, hogy új kihívást jelent a számukra, hogy megtalálják azokat az eszközöket, amelyekkel bevonhatják a szülőket, illetve a gyerekeket a települési egyházközségek életébe.


Három éve kötelező a hittan vagy az erkölcstan oktatása az iskolákban. Előbbit addig plébániai keretek között oldották meg.

„Mindenképpen szűntek meg csoportok” – így látja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára a jelenlegi helyzetet. Mohos Gábor szerint az iskolai hittanoktatás kihívás elé állította a helyi katolikus közösségeket, hatására ugyanis tagjaik megfogyatkoztak.

„Nyilván itt az a feladat, hogy – amint említettem – ez egy missziós feladat is, hogy ezeket a családokat, ezeknek a gyermekeknek akár a szüleit is megszólítsuk, amennyiben nyitottak, vagy érdeklődést mutatnak, a plébániai életbe bevonjuk” – mondta Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára.

A váci megyéspüspök is azt tapasztalja, hogy az iskolai hittanoktatással a szülők befejezettnek tekintik a vallásos nevelést, és a templomba járás már elmarad.

„Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy a szülők nagy része úgy gondolja, hogy ezzel az ő vallásos nevelésük, amit a keresztelésnél fogadnak, el is van intézve. Nem veszik észre, vagy nem értik meg, hogy az elsőáldozásra való felkészítés az a keresztény életbe való bevezetést is jelenti, vagyis a templomba járást, a közös imádságot” – mondta a Váci Egyházmegye megyéspüspöke, Beer Miklós.

Becslések szerint a kötelező hittanoktatás miatt a lemorzsolódás a plébániai hitoktatásról az ország egyes részein akár 25 százalékos is lehet.

Forrás: HírTV

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu