Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A polgármesterek háromnegyede kiáll a kvóta ellen
Szita Károly Jean-Claude Junckernek írt levelét 2460 településvezető támogatta aláírásával

A polgármesterek háromnegyede, csaknem 80 százaléka állt ki eddig az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen – közölte a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke 2016. december 7-i budapesti sajtótájékoztatóján. Szita Károly azt mondta: 2460 polgármester támogatta aláírásával azt a levelet, amelyet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének címzett, és amelyben a kötelező betelepítési kvótáról szóló határozat visszavonását kéri.


Az MJVSZ elnöke hangsúlyozta, nem volt még olyan Magyarországon, hogy a polgármesterek ilyen nagy arányban álltak volna ki valamiért, és reményét fejezte ki, hogy ez elgondolkodtatja az Európai Bizottság elnökét. Úgy fogalmazott: választott tisztségviselőként neki sem lehet más a dolga, mint hogy az európai polgárok, köztük a magyar állampolgárok akaratát képviselje.

Szita Károly kiemelte, a magyar emberek Európában először mondhattak véleményt Brüsszel kényszerbetelepítési terveiről és ez a vélemény elsöprő volt: „a magyarok 98 százaléka” mondta azt, hogy nem kér ebből.

Hozzátette: sajnos az európai politikusok jelentős része a mai napig nem ismerte fel a tömeges bevándorlás veszélyeit, pedig „annak ordító jelei vannak”, hiszen minden héten tapasztalható, hogy a migráció együtt jár a bűnözéssel és a terrorizmussal.

„Nekünk, polgármestereknek a legfontosabb feladatunk az, hogy nyugalmat és biztonságot tudjunk teremteni a falvainkban és a városainkban, és ezért határozottan kiállunk amellett, hogy megálljt kell parancsolni Brüsszel kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos terveinek.”

Felidézte: a kvótareferendumot követően fogalmazott meg egy levelet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, amiben kérte, hogy „azt tegye, ami a dolga: védje meg a magyar és az európai polgárokat a tömeges betelepítéstől, és az Európai Bizottság vonja vissza a kötelező betelepítési kvótáról szóló határozatát”. Emlékeztetett arra is: ezzel egy időben arra kérte Magyarország valamennyi polgármesterét, hogy ha egyetértenek a levél tartalmával, csatlakozzanak ahhoz.

Hajnal Gábor (független), a csongrádi Földeák polgármestere a sajtótájékoztatón arról beszélt: az általa vezetett község lakói ellenérzéssel viseltetnek a kötelező betelepítéssel szemben, a településen élők csaknem 60 százaléka vett részt a kvótareferendumon, és több mint 98 százalékuk szavazott a kötelező betelepítés ellen.

„Rettegnek az emberek a terroristáktól és a különböző bűncselekményektől, amiket hallunk a nagyvilágban” – fogalmazott, hozzátéve, „ezeket az embereket nem hívtuk ide, ők nem menekültek, ők eljöttek a jobb élet reményében, mert ha ténylegesen menekültek lennének, akkor nem a fiatalemberek jönnének, hanem mentenék a gyermekeket és az asszonyokat”.

Keszey János (Fidesz-KDNP), a mintegy 9300 lakosú Balatonalmádi polgármestere arról beszélt: a település lakóinak több mint fele vett részt a népszavazáson, és több mint 98 százalékuk szavazott a kötelező betelepítési kvóta ellen. Úgy fogalmazott: neki mint polgármesternek kötelessége képviselni a településen élők akaratát.

Szita Károly az MTI kérdésére elmondta: a következő napokban küldi el Jean-Claude Junckernek levelét, amelyhez csatolni fogja az eddig beérkezett polgármesteri támogató leveleket is.

A sajtótájékoztatón kötegekbe rendezve bemutatták a polgármesterek leveleit is. A dokumentumban a polgármesterek rögzítik, hogy demokratikusan megválasztott településvezetőkként kötelességük tiszteletben tartani a választóik akaratát, a népszavazáson pedig a magyar emberek világosan és egyértelműen állást foglaltak a kötelező betelepítéssel kapcsolatos tervekkel szemben.

„Együtt kérjük az Európai Bizottságot, hogy hallja meg a magyar és az európai polgárok hangját! Vonja vissza a kötelező betelepítési kvótákról szóló terveket, és tegyen meg mindent a schengeni határok és az európai polgárok védelme érdekében” – tartalmazza a dokumentum.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu