Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bezárhatják a roma önkormányzat kirendeltségeit
Szabálytalanság miatt szüntethetik meg a 19 megyei és területi irodát, köztük Balogh János elnökét is

A jövő héten tartja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) idei utolsó közgyűlését, amelynek egyik napirendi pontja a szervezet által fenntartott 19 megyei és területi iroda megszüntetése – értesült a Magyar Nemzet. A kirendeltségek bezárását a kisebbségi szervezet elnöke javasolta. Balogh János anyagi indokokra hivatkozott, valamint arra, hogy az irodák működtetése szabálytalan. Minderre Budapest Főváros Kormányhivatala hívta fel az elnök figyelmét.


Mindez azért figyelemre méltó, mert a Romnet.hu portál októberben számolt be arról, hogy az irodákon keresztül havonta több tízmillió forintot juttat az ORÖ vezetése a hozzá lojális képviselők zsebébe. De az elnök tulajdonában álló betéti társaság is üzemeltet egy kirendeltséget. Ez pedig azt jelenti, hogy Balogh János az általa vezetett önkormányzaton keresztül 450 ezer forintot fizet cégének, de havi járandóságát is felveszi.

Jól járnak a családtagok

A jövedelmező üzletből nemcsak a kisebbségi szervezet képviselői, hanem közvetlen családtagjaik is részesülnek.

Több roma politikus ugyanis – köztük Balogh János is – saját feleségét, gyermekeit vagy rokonait alkalmazza havi több százezer forintos fizetéssel, s köztük akad olyan is, aki saját ingatlanát adja bérbe megyei irodaként a csaknem félmillió forintos díj fejében. A fizetéshez ráadásul üzemanyagköltség-térítés is jár, így vannak olyan képviselők, akik több mint félmillió forintot vettek fel ezen a jogcímen az adósságban fuldokló szervezettől.

A kisebbségi szervezet által üzemeltetett – többségében vidéki – kirendeltségek megszüntetése nem csupán azért érdekes, mert így az ORÖ elveszítené országos lefedettségét, hanem azért is, mert az irodák miatt eljárás folyik. Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálódik.

A Romnet információi szerint egyébként az irodákat úgy hozták létre, hogy azok csak a Farkas Flóriánt és Balogh Jánost támogató képviselők lakhelyén létesülhettek. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például hét iroda működik, ebből Nyíregyházán kettő is: Balogh Pál és Balogh Albert képviselők havi kilencszázezer forintos költséggel üzemeltetik ezeket.

Az ugyanakkor továbbra sem ismert, hogy az Országos Roma Önkormányzat, illetve annak vidéki irodái pontosan mivel foglalkoznak. A Magyar Nemzet nemrég közérdekűadat-igénylést nyújtott be a szervezetnek. Az elnök pedig a lap megkeresésére azt közölte, hogy a kisebbségi szervezet hivatalba lépése óta semmilyen programban, illetve projektben nem vesz részt. Eközben az ORÖ-nek fél éve maradt arra, hogy a humántárcával szemben fennálló 1,6 milliárd forintos adósságát törlessze.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu