Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jelentősen nőtt a TOP idei éves fejlesztési kerete
A következő negyedévben meghirdethető keretösszeg 177 milliárd forinttal emelkedett

Emelte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) éves fejlesztési keretét a kormány: a következő negyedévben meghirdethető keretösszeg 177 milliárd forinttal nőtt, így már közel 1220 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető a megyék és megyei jogú városok számára pályázatokon keresztül – jelentette be 2016. december 1-jén Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.


Az államtitkár az MTI-nek hangsúlyozta, már majdnem a teljes hét évre rendelkezésre álló forrás elérhetővé vált. A döntés lehetővé teszi a TOP fejlesztési forrásainak gyorsabb lehívását, ezzel a program keretében támogatott, elsősorban a helyi gazdaságfejlesztést, illetve a foglalkoztatottság növelését célzó fejlesztések mielőbbi megvalósulását – tette hozzá.

A megyei konstrukciók kerete 684 milliárdról 776 milliárd forintra, míg a megyei jogú városi konstrukcióké 303 milliárdról 398 milliárd forintra emelkedett. Mindezt a korábban meghirdetett CLLD (Community-Led Local Development - közösségi irányítású helyi fejlesztés) eszköz által biztosított 45,6 milliárd forint fejlesztési forrás is kiegészíti - ismertette az államtitkár.

A kormány döntése szerint a helyi gazdaságfejlesztést, az ipari parkok, inkubátorházak fejlesztését, turizmusfejlesztést és munkaerő mobilitást ösztönző közlekedésfejlesztést célzó új felhívások esetében a keret 61 milliárd forinttal, 105,374 milliárd forintra nőtt.

A települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztéseket, illetve a zöld város és barnamezős területek fejlesztését célzó új felhívások keretösszege 24 milliárd forinttal emelkedett, az elérhető forrás ezzel 39 milliárd forintra nő.

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, illetve az önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok  keretösszege 36,5 milliárddal lett magasabb, 50,5 milliárd forint.

A fenntartható települési közlekedésfejlesztést célzó fejlesztés esetében 15,6 milliárd forintos emelés történt, így itt 29,4 milliárd forint a keretösszeg.

A családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésének kerete 11 milliárddal emelkedett, így 23 milliárd forintnyi forrás nyílik meg erre a célra.

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztését, illetve a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítését célzó felhívások keretösszege közel 7 milliárd forinttal, 12,5 milliárdra nő.

A leromlott városi területek rehabilitációjára az új felhívások összege 4,5 milliárd forintos emeléssel 11 milliárd forintra nő.

A helyi foglalkoztatási együttműködéseket célzó felhívás közel 9 milliárd forintnyi összeggel jelenik meg a következő időszakban.

A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programokat, valamint a helyi identitás és kohézió erősítését segítő új felhívások összege pedig 8 milliárddal lesz magasabb, mintegy 23,7 milliárd forint – közölte az államtitkár.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu