Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövőre akár az egyházak is adóztathatókká válnak
Újabb helyi adókkal kapcsolatos képviselői módosító javaslat

Elvileg az egyházakra, közszolgáltató szervezetekre és központi költségvetési szervekre is vethetnének ki adót a helyi önkormányzatok, ha bekerül a jövő évi adótörvények közé Lázár János és Rogán Antal javaslata. Az előterjesztésben szerepel az is, hogy csak az adópolitikáért felelős miniszter engedélyével léphetne hatályba a vállalkozások helyi adójáról szóló önkormányzati rendelet, ha abban az előző évinél 20 százalékkal magasabb adót állapítanak meg.


A helyi adókról szóló törvényt a kormány által beterjesztett tervezet úgy módosította, hogy az adóemelés 20 százalék feletti részét nem kell megfizetniük a vállalkozóknak. A két képviselő ezt a szabályt írná felül a miniszteri engedélyezéssel. A képviselők kiveszik a törvényjavaslatból azt a szabályt, amely kimondta: a 3 százalékosnál magasabb kulccsal kivetett telekadót nem kell megfizetni.

Az eredeti javaslat bevezeti a települési adó fogalmát. Ezt a helyi önkormányzat vetheti ki, de a javaslat felsorolja a korlátokat. Így nem vethető ki települési adó törvényben szabályozott közteher tárgyára, így különösen a jövedelemre, az adózás előtti eredményre, és az árbevételre - ez az állam monopóliuma. Ezt a szabályt a képviselők módosító javaslatai érintetlenül hagyják, viszont törlik a másik megszorítást, amely szerint nem állapíthat meg adót az önkormányzat a Magyar Állam, a költségvetési szerv, az egyház, a közszolgáltató szervezet terhére. Ezeket a szervezeteket tehát adóztathatják a helyi képviselők.

A vállalkozókra újabb terhet jelent az, hogy a két képviselő törli a javaslatból azt a kitételt, miszerint az adóévben fizetendő települési adó csökkenti az adóévi iparűzési adó összegét. Rogán Antal és Lázár János a javasolt módosításokat az önkormányzatok adószabadságának a kiteljesítésével indokolta.

Forrás: MTI

 
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu