Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az okmányirodákból is kormányablakok lesznek
Hatezer diplomás hallgatót képeznek ki a 300 kormányablakhoz

2013-ra az egész országban kiépítjük azt a rendszert, amellyel minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet a kormányablakoknál lehet intézni - fogalmazott Szabó Erika, miután október 28-án látogatást tett a Baranya Megyei Kormányhivatalban. Mint azt a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár elmondta, a járások felállása után országos szinten körülbelül háromszáz kormányablakot működtetnek majd 2013 végétől.


Minden járási székhelyen lesznek ilyen ügyfélszolgálatok, s olyan településeken is, ahol most okmányirodák működnek. Ez utóbbiak majd kormányablakká alakulnak át - tette hozzá. Szabó Erika kiemelte, a járások kialakításánál fontos cél, hogy, ahol állami szolgáltatás van, ott maradjon is. Az államtitkár a sajtótájékoztatót követően az MTI-nek elmondta, sokrétű, összehangolt munkára van szükség, hogy az összetett rendszereket integrálják. "Összesen több száz jogszabályt kell még módosítanunk a következő időszakban, az infrastruktúrát, az informatikai rendszert kell biztosítanunk, s munkatársakat kell képeznünk" - mondta.

Mint hangsúlyozta, a kormányablakokba is olyan kollégák kellenek, akik az összes ügykör kapcsán, azaz minden tekintetben felkészültek. Az államtitkár szólt arról, hogy jövő ősszel egyéves képzést szerveznek azok számára, akik a majdani mintegy 300 kormányablak ügyfélszolgálati pultjaiban segítik az állampolgárokat. Összesen így mintegy hatezer, diplomával már rendelkező hallgató vehet részt a speciális képzésben - tette hozzá.

Az államtitkár a kormányablakok működésével kapcsolatban elmondta: országos szinten eddig 200 ezer ügy kapcsán indult intézkedés az ügyfélszolgálatokon, s 180 ezer ügyfelet fogadtak. Heti rendszerességgel 5.500 ügy kerül a munkatársak elé, s ez az ügyszám folyamatosan bővül. Hargitai János kormánymegbízott a baranyai tapasztalatokról elmondta: a kormányablak megnyílása óta Baranyában 11 ezer 800 ügyfelet szolgáltak ki.

Forrás: MTI, kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu