Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megnyílt Budapest első nyilvános földgázkútja
Első lépés a környezetkímélő CNG üzemanyag elterjesztése felé
A főváros úttörő szerepet akar betölteni a CNG üzemanyagkutak elterjesztésében - mondta György István főpolgármester-helyettes október 27-én, Budapest első sűrített-földgázüzemanyag (CNG) töltőberendezésének átadásán. A MOL kőbányai úti töltőállomásán üzembe helyezett CNG kúton egy személyautót három perc alatt lehet feltankolni.

Budapest első nyilvános CNG kútján üzembe helyezett kompresszor 1 óra alatt 270 köbméter földgázt képes összesűríteni 250 bar nyomásra, ezáltal egy személyautó mindössze 3 perc alatt megtankolható. A gyors kiszolgálást tovább segíti, hogy egy kútoszlop egyszerre két jármű üzemanyag-feltöltését is ki tudja szolgálni. A kúton minden NGV1 és NGV2 töltőfejjel rendelkező jármű számára biztosítottak a tankoláshoz szükséges feltételek, azaz személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak.
 
Az október 27-én tartott ünnepélyes kútátadás házigazdája, Koncz László vezérigazgató, megnyitó beszédében elmondta: tárgyalásokat folytatnak budapesti nagyvállalatokkal, hogy gépjárműflottájukat környezetbarát CNG üzemű autókra cseréljék.  A Főgáz pedig fokozatosan megkezdi teljes autóállományának CNG járművekre történő leváltását."
 
A CNG üzemanyag amellett, hogy a városi közlekedés költségtakarékos módját kínálja, jelentős környezet- és egészségmegóvó hatással is bír, hiszen csökkentett károsanyag-kibocsátásának köszönhetően hozzájárul a levegő finompor-koncentrációjának mérsékléséhez. A CNG hajtású járművek városi használatának elterjedését támogatja az is, hogy egyre több mélygarázsban nyílik lehetőség parkolásra földgáz üzemanyagú járművel. A CNG üzemanyagot használó gépjárművek további előnye, hogy esetleges szmog-riadó esetén mentesülnek a forgalomkorlátozás alól, vagyis akkor is szabadon közlekedhetnek - tudósít a budapest.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu