Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Négy nap mulatság a 15. Csabai Kolbászfesztiválon
Kolbászkészítés – Borvigalom – Disznótoros – Térzene

Idén - október 28-31. között - immár 15. alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, ami mára hazánk és Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb, jelentős turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális fesztiváljává nőtte ki magát. A négynapos rendezvényen többek között kolbászkészítő verseny, borvigalom, térzene, szárazkolbász-verseny, disznótoros készítés és kóstolás várja a látogatókat Békéscsabán.


A csabai kolbász világhírű hungarikum, az Európai Unió által földrajzi árujelzővel védett élelmiszer. Hazai és külföldi népszerűsítésében fontos szerepet játszik a Csabai Kolbászfesztivál. Szinte nincs az országban olyan ember, aki ne ismerné a rendezvényt, vagy ne járt volna már a fesztiválon, de az esemény több ezer külföldi látogatóval is büszkélkedhet.

A fesztivál egyik fő programja a rengeteg érdeklődőt vonzó, október 29-én 10 órakor kezdődő kolbászkészítő verseny. A tavalyi évhez hasonlóan idén is közel 500 csapat vesz részt a megmérettetésen. A fesztivál történetében először egyetemista gyúrásra is lehet jelentkezni, amelyre október 30-án 10 órától kerül sor.

A koncertek és a kolbászkészítő verseny mellett disznóvágás-bemutatók, szárazkolbász-verseny, disznótoros ételek, bográcsos töltött káposzta és kolbászos tarhonyás ételkészítési versenyek, népzenei és néptánc bemutatók szórakoztatják majd az érdeklődőket. Külön megmérettetést szerveznek az elmúlt 15 év bajnokainak, győztes csapatainak, és megemlékeznek Krajcsó Pál hentesmesterről, aki 2000-ben elsőként kapta meg a fesztivál Életműdíját.

A rendezvényen a garantáltan jó hangulat mellett finom ételek és italok is várják a látogatókat. Tizenkét vendéglő kínálja hagyományos, ízes csabai portékáját, amit jól kiegészít a 30 kiváló magyar pincészetből származó bor és a tájra jellemző szilvapálinka. A fesztivál része a nagyszabású élelmiszeripari és turisztikai kiállítás, ahol mindenki beszerezheti a különleges házi és kisüzemi készítésű, igazi hungarikumnak számító füstölt csabai vastagkolbászt.

Természetesen a négynapos rendezvény színpadi, zenei programokban is bővelkedik. Fellép többek között a Pribojszki Mátyás Band, a Csík zenekar, a Balkan Fanatik, a Magna Cum Laude, a Barabonto és a ParnoGraszt. Lesz népzenei-, csikós- és betyár bemutató, töltött káposzta főzőverseny, kézműves játszóház, szárazkolbász-verseny, kolbászárverés, térzene, borvigadalom, élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállítás, valamint országos keresztrejtvényfejtő verseny. A fesztivál díszvendége: Kondoros nagyközség.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu