Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Baranyában adókedvezménnyel csábítják a cégeket
Megyei körkép az önkormányzatok munkahelyteremtő módszereiről
Ha az önkormányzatok adóbevételt és munkahelyeket akarnak, kedvezniük kell a vállalkozásoknak. Sok helyen meg is teszik. Akár egy olyan, 300 fős baranyai falu, mint Kiskassa is vonzó lehet a befektetők számára, ha megfelelő adókedvezményeket kínál a vállalkozásoknak. Úgy tűnik, más lehetőség a vidéki baranyai városok számára sem adott, mindenhol hasonló kedvezményekkel próbálják a településekre csábítani a cégeket - írja a baon.hu.

Komlón, Baranya második legnagyobb városában az önkormányzat célja, hogy tartósan 20 százalék alá vigye a munkanélküliek arányát, ennek érdekében 20 millió forintot különítettek el munkahelyteremtésre, amelyből a helyi vagy betelepülni kívánó vállalkozások egyaránt részesülhetnek. Az önkormányzat hozzájárulása egy-egy beruházáshoz sokféle lehet: olcsóbb építési telket kínál, kedvezményt ad a városi tulajdonú ingatlanok bérleti díjából, infrastrukturális fejlesztést vagy akár vissza nem térítendő támogatást is biztosít. A cégek ezt ki is használják, így összesen több száz munkahely maradhat meg, illetve létesül a városban.

Szigetváron szintén adókedvezményeket kínálnak: a 2,5 millió forintos árbevételt meg nem haladó cégeknek elengedik a helyi iparűzési adót, így 150 vállalkozás maradhatott működőképes az elmúlt időszakban. A 2,5 millió forint felettieknek átütemezést ajánlottak fel, a nagyobb cégeknek pedig hamarosan ipari parkot hoznak létre, ahol adókedvezményt ugyan nem tudnak adni, de olcsóbb energiát igen: napelemes megoldással.

Siklóson igyekeznek jó kapcsolatot ápolni a helyi vállalkozásokkal, emiatt több mint egy éve nem emelték az adókat. A város lehetőségein belül igyekszik támogatni a cégeket, így például építési telkeket ajánlanak fel, de hogy a rendszer jól működik, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a megye egyik legnagyobb beruházására éppen Siklóson kerül sor a laktanya átalakításával.

Bólyban a kínálat kereslethez igazítását látják hatásos módszernek: ha a vállalkozásoknak nincs pénzük arra, hogy korszerű létesítményeket vásároljanak, akkor ki is bérelhetik. A városban éppen ezért három ilyen, a vállalkozások telephelyéül szolgáló, szolid áron kínált csarnokot épített az önkormányzat, és továbbiakat is terveznek.

Hasonló utat járnak Mohácson is, ahol az ipari parkban már összkomfortosak a telkek, és a város által alapított inkubátorházban a piaci viszonyoknál olcsóbban bérelhetnek helyiséget az induló vállalkozások. Más városokhoz hasonlóan itt sem kell iparűzési adót fizetniük azoknak a cégeknek, amelyek adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió forintot.

Forrás: baon.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu