Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rendeződik a fűtetlen Pest megyei iskolák helyzete
Megszületett a megállapodás a BM, a Tigáz és a megyei önkormányzat között

Megkezdte a fűtés visszaállítását a Tigáz azokban a Pest megyei iskolákban, amelyekben eddig hidegek voltak a radiátorok - közölte október 20-án a miniszterelnök szóvivője, miután megállapodás született a gázszolgáltató, a megyei önkormányzat és a Belügyminisztérium között. Szijjártó Péter újságírók előtt azt mondta, van olyan iskola, ahol már működik a fűtés, és ez legkésőbb október 21-én délelőttre minden intézményben így lesz.


Szijjártó Péter megjegyezte, az érintett 18 iskola közül egy olyan van, amelyben nem a Tigáz a szolgáltató, ám a megyei önkormányzat elnökének tájékoztatása szerint ott is megállapodnak a szolgáltatóval, és helyreáll a fűtés.

A miniszterelnök szóvivője közölte is: a kormány garanciát vállalt arra, hogy rendezi az érintett iskolák októberi, novemberi és decemberi gázszámláját. Az eddig felgyülemlett tartozás kiegyenlítéséről pedig az önkormányzat és a gázszolgáltató cég fog egyeztetni „abban a tudatban, hogy a kormány és a megyei önkormányzatok között létrejött megállapodásnak megfelelően a megyei intézményeket - így iskolákat is - 2012. január 1-jétől az állam fogja működtetni" - mondta.

Szijjártó Péter szerint a Pest megyei helyzet is világosan rámutat arra, hogy helyes döntés volt a kabinet és a megyei önkormányzatok között a közelmúltban megkötött megállapodás. „Így lehet lezárni azt a korszakot, amely az önkormányzatok eladósodásával járt, hiszen az elmúlt nyolc esztendő kormányzati döntései nyomán az önkormányzatok egyre több feladatot kellett, hogy ellássanak egyre kevesebb pénzből" - tette hozzá.

A megállapodás aláírása után a Tigáz közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: azonnali hatállyal megkezdi a Pest megyei oktatási intézményekben a gázszolgáltatás visszakapcsolását. Várhatóan a hét végéig mindegyik iskolában lesz fűtés, és a jövő hét elején már megfelelő körülmények között folyhat az oktatás.

Közleményében a gázszolgáltató felidézi, hogy idén tavasszal és a nyár folyamán a Pest Megyei Önkormányzat fenntartásában működő iskolákban kikapcsolta a szolgáltatást a felhalmozódott több mint 130 millió forintos tartozás miatt. Tavasszal és nyáron az iskolák működésében nem jelentett akadályt a szolgáltatás felfüggesztése, és „társaságunk bízott abban, hogy ez idő alatt a Pest Megyei Önkormányzat rendezni fogja tartozásait. Sajnos ezek a törekvések sikertelenek maradtak, így a szolgáltatás nem indulhatott meg" - írták, hozzátéve, hogy most azonban megszületett a megállapodás a megyei önkormányzat, a belügyi tárca és a Tigáz között. Hangsúlyozták, a fennmaradó tartozás megfizetésére biztosítékot jelent „a kormány és a megyei önkormányzatok között megszületett megállapodást jogszabályokba foglaló törvény".

Forrás: MTI, kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu