Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bezárhatnak a sikertelepülések óvodái és iskolái
Az új adószabályozás sok helyen az ellehetetlenüléshez vezetne

Meglehetősen rosszul érintené a sikertelepüléseket az offshore ügylet lehetőségének eltörlése - derül ki az érintett települések vezetőinek reagálásából. „Ha megvonnák az önkormányzattól az iparűzési adó elengedésének lehetőségét, akkor be fog zárni az iskola és az óvoda is" - nyilatkozta Petrányi Tamás újlengyeli polgármester, míg Komlóska első embere, Köteles László szerint a szigorítás a hátrányos helyzetű falvak „kivégzésének" számítana.


Jövőre, az adócsomag részeként benyújtott, a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény módosítása előírná, hogy a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművet, autóbuszt üzemeltető cégek székhelyként, telephelyként csak olyan címet jegyezhetnek be, ahol a járművek tényleges tárolása, karbantartása zajlik - írja a Napi Gazdaság.

„A legtöbb település azzal csalogatta magához a nagyobb járműparkkal rendelkező vállalatokat, hogy nem kell fizetniük iparűzési adót, azonban jövőre érvénybe léphet a törvény, miszerint a cégek telep- és székhelyenként kizárólag olyan címet jegyeztethetnek be, ahol járműveiket eredetileg tárolják és fenntartják" - nyilatkozta az újlengyeli polgármester, Petrányi Tamás. A Pest megyei Újlengyel akkor vált sikertelepüléssé, amikor bejegyezte a Triton Hungary Kft.-t, az ország egyik legnagyobb árbevételű, olajfúró-tornyokat bérbeadó vállalatát. A szigorítást követően a település évi 50 millió forint adóbevételtől esne el.

„Komlóska és a magyar kistelepülések finanszírozásából közel 10 éve kivonult a Magyar Állam, a bankok nem adnak hitelt. Komlóska 2010-ben 7,5 millió forint normatív állami  támogatást kapott egész évre! Megtaláltuk az önfenntartás lehetőségét, melynek következtében mindenki jól járt. A vállalkozások megtakarításokat értek el adókedvezményeinkkel, ezáltal nem mentek csődbe, vagy nem hagyták el az országot.  Önkormányzatunk bevételekhez jutott, amelyekből tudta működtetni a falut és intézményeit" - fogalmazza Komlóska első embere, Köteles László, a község honlapján. A több mint száz cégnek és 1800 fuvareszköznek telephelyet biztosító Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere a városi lobbizás megélénkülését látja a kezdeményezésben, s úgy véli, a tervezett a szigorítás a hátrányos helyzetű falvak „kivégzésének" számítana.

Forrás: Napi Gazdaság - MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu