Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A falusi turizmus a vidékstratégia egyik kulcseleme
Többszörös volt a túljelentkezés a VM vidéki turizmust ösztönző pályázatára

A Nemzeti Vidékstratégia egyik kulcseleme a falusi és tanyasi turizmus fejlesztése - mondta Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) október 19-i budapesti küldöttgyűlésén. A FATOSZ és a Vidékfejlesztési Minisztérium álláspontja minden lényeges kérdésben megegyezik a falusi turizmus helyzetével és jövőjével kapcsolatban.


A szaktárca támogat minden olyan kezdeményezést, amely segíti a vidéki foglalkoztatottság növelését, a helyi közösségek megerősödését, a vidéki gazdaság több lábra állítását, a sokszínű, mozaikos gazdálkodás térhódítását és a helyben termelt élelmiszerek piacra jutását. A vidéki turizmus erősödése minderre hatással van - hangsúlyozta Ángyán József.

A kormány többek között a tanyaprogram elindításával, a kistermelői rendelet és a közbeszerzési törvény módosításával, a kisebb vágópontok működési szabályainak egyszerűsítésével már eddig is a terület megerősítésére törekedett. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy a tárca a vidéki turizmus ösztönzésére négymilliárd forintos pályázatot hirdetett az idén. A nagy érdeklődést mutatja, hogy a keret többszörösére nyújtottak be támogatási kérelmet a jelentkezők.

A falusi és tanyasi turizmus további fejlődéséhez szükség van az érdekelt vállalkozók, egyesületek, érdekvédelmi szervezetek és önkormányzatok eddiginél szorosabb együttműködésére. A minőségi szálláshelyek számának növelése mellett fontos a szolgáltatások és a programok bővítése. Korszerűsíteni kell a falusi turizmus információs rendszerét, bővíteni a marketing eszközök tárát és jelentős lépés lenne a Kárpát-medencében a területtel foglalkozó szervezetek közös, többnyelvű honlapjának kialakítása - jelentette ki az államtitkár.

A Vidékfejlesztési Minisztérium egyetért a FATOSZ felvetésével, hogy a terület fejlesztéséhez néhány jogszabály módosítására is szükség van. Törekedni kell a falusi szállásadás 2009-ben megszüntetett adókedvezményének visszaállítására, mielőbb pontosítani kell a falusi szálláshely rendeletben meghatározott fogalmát. Fontos, hogy a szolgáltatásokkal a vállalkozások mellett a magánszemélyek is foglalkozhassanak. A saját termékek értékesítése érdekében pedig újra kell szabályozni a szállásadáshoz kötődő falusi vendégasztal rugalmas és kedvező működésének feltételeit - tudósít a kormany.hu.

A falusi-, tanyasi- és agroturizmus kitörési pont lehet a vidékfejlesztésben - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzájárulhat a városok és falvak egészséges kapcsolatának helyreállításához, a vidéki emberek jobb megélhetéséhez és boldogulásához, így szolgálhatja az egész magyar gazdaság és turizmus megerősödését - fejezte be előadását Ángyán József a FATOSZ küldöttgyűlésén.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu