Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megtermelték saját élelmiszerüket a rászorulók
Ramocsaházán jól működött az Élelmiszerlavina Önkormányzati Programja

A halmozottan hátrányos helyzetű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ramocsaházán közel 30 ember dolgozott rendszeresen az önkormányzati földeken a jó termés érdekében. A munkához a vetőmagot és a növényvédő szert az Élelmiszerlavina Önkormányzati Programja keretében a Syngenta és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület biztosította a munkanélküliséggel küzdő település számára.


Az adománynak köszönhetően 28, gyermekvédelmi kedvezményben részesülő rászoruló jutott munkához. A munkafolyamatok jól szervezetten zajlottak, azonban a szárazság következtében elég sok termés tönkrement. A lehetőségekhez képest így is szép termést sikerült betakarítani. Az osztásnál a helyi Gyermekjóléti Szolgálat, illetve a Polgármesteri Hivatal munkatársai segédkeztek, a megtermelt zöldségből elsősorban a programban dolgozók családjai részesültek, ami mintegy 120 helyi lakost jelent.

„Minden érintett család pozitívan értékelte a programot, és lehetőségeihez mérten élt a lehetőséggel. A jó példának köszönhetően többen saját kertjükben is vetettek el zöldségeket, termelés alá vonva a parlagon heverő területeket. A jövőben mindenképpen folytatni szeretnénk a munkát, ezáltal segítve a helyieket, s talán egy kicsit jobbá téve életüket" - mondta el Simon József polgármester a kezdeményezés kapcsán.

Az Élelmiszerlavina Önkormányzati Programját idén második alkalommal hirdette meg a Syngenta és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A Syngenta az idei évben is vetőmagokat és növényvédő szereket adott a résztvevőknek, amelyet helyben, a saját termőföld-területük megművelésére használtak fel a pályázók. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által meghirdetett pályázat iránt idén is nagy volt az érdeklődés, és a program bővítésének köszönhetően a tavalyi 9 helyett 2011-ben 14 pályázó kapott támogatást.

Forrás: Szabolcs Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu