Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 21.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Intézményátadás: a csődből menekülnének megyék?
Az MSZP és a Fidesz Somogy megyei elnöke merőben másképp értékeli a helyzetet

„Rengeteg a bizonytalanság, az önkormányzatoknál nagy az elkeseredés, nem tudják mi lesz a jövő" - mondta Kolber István október 7-én, Kaposváron. Az MSZP Somogy megyei elnöke szerint drámai és kaotikus az önkormányzatok helyzete, és „illúzió" az államra várni, hiszen az, hogy az intézmények máshol vannak, nem jelenti azt, hogy a szolgáltatások színvonala automatikusan emelkedne. Jakó Gergely, a Fidesz Somogy megyei elnöke másképp látja a helyzetet.


Orbán Viktor miniszterelnök és a megyei közgyűlési elnökök október 3-án aláírt, a megyei intézmények állami kézbe adásáról szóló megállapodásról szólva közölte: az „felhatalmazás és jogi alap nélkül történt. Ami megdöbbentő volt, hogy egy önkormányzati vezető egy ilyen horderejű döntést jogszabályi háttér, illetőleg konzultáció nélkül aláír" - tette hozzá az MSZP országgyűlési képviselője.

Kolber István jelezte: jövő héten soron kívüli ülést tart a megyei közgyűlés, amit az MSZP is támogat, remélve, hogy többet megtudhatnak arról, pontosan mivel is jár az intézmények átadása az államnak. „Én azt látom, hogy a megyék csődbe kerültek, és ez nem más, mint a csődből való menekülés" - fogalmazott a szocialista párt megyei elnöke rossznak nevezve ezt az irányt.

„Nehéz eltekinteni attól a ténytől, hogy Kolber István annak a Gyurcsány-kormánynak volt a fejlesztésekért felelős minisztere, kormánybiztosa, „amely egyik kezével kizsebelte Magyarországot, az önkormányzatokat, intézményeket, vállalatokat, a másik kezével közben sukorózott, őszödözött" - írja október 7-i közleményében Jakó Gergely, a Fidesz Somogy megyei elnöke. „A megállapodással, ami létrejött a megye és az állam között, a Somogy megye a legerősebb szövetséges partnert nyerte meg magának" - állítja a kormánypárti politikus.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu