Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megtette a rágalmazás miatti feljelentést Kriza Ákos
Egy nyíregyházi vállalkozó súlyos állításokat tett a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampánya kapcsán

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és „feketekasszából” fizettek nekik ezért.


Kriza Ákos 2016. január 18-án, a miskolci városházán rendkívüli sajtónyilatkozatot tett, és úgy fogalmazott: „súlyos vádakkal illetett egy nyíregyházi roma vállalkozó engem a 2014-es választási kampány kapcsán, és mivel engem és az önkormányzatot állította fókuszba, éppen ezért vizsgálatot rendeltem el a polgármesteri hivatalban.”

Azt mondta: Lakatos Miklós a polgármester Facebook-oldalán 2014. július 26-án 19 óra 17 perckor bejelentkezett – mint ahogy ő is ezt állította -, „és az a kollégám, aki ezt az oldalt kezeli azt a szokásos sablonválaszt adta neki, hogy mindenkinek válaszolunk, ez alól ő sem kivétel”.

Leszögezte: személyesen nem látta Lakatos Miklóst, nem találkozott, nem beszélgetett vele soha. Ebből következik, hogy sem ő, sem az önkormányzat nem volt, és nincs semmiféle jogviszonyban a vállalkozóval, akinek az állításai abszurdak, és „tejes mértékben” megdöbbentették őt – tette hozzá.

Kriza Ákos azt is kijelentette, hogy az „önkormányzatnak nem volt, nincs és nem is lesz polgármesterségem idején semmiféle feketekasszája, feketebőröndje”.

Közölte: a belső vizsgálat néhány óra alatt kiderítette, hogy Lakatos Miklós nevű személy nem használta a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő autót, az önkormányzat pénzt soha nem adott neki. As az is kiderült – folytatta -, hogy akkori kabinetvezető-helyettese, Kovács Zsolt – aki romaügyekkel, a romák munkába állásának segítésével is foglalkozott – a feladatkörével összefüggésben „találkozhatott” Lakatos Miklóssal az önkormányzat épületében.

A polgármester arra kérte az újságírókat – akik kérdéseket nem tehettek fel -, hogy nézzenek utána a vállalkozó hitelességének, mert a „politikai életbe notóriusan visszatérő személlyel állunk szemben”, aki korábban részt vett az MSZP-s Veres János és Csabai Lászlóné kampányában is. Jelen pillanatban három feljelentés van Lakatos Miklós ellen, január 18-án reggel ő tette a negyediket, rágalmazásért – tette hozzá.

Miután nyilvánosságra került az N1 TV felvétele, a miskolci önkormányzat ellenzéki pártjai közül a Jobbik a rendőrséghez fordult a „feketekassza” ügyében. „Kriza Ákosnak mennie kell posztjáról, ha bebizonyosodnak a vádak, amelyek szerint a Fidesz 2014-es győzelmében táskából osztott milliók is szerepet játszottak” – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus január 18-i sajtótájékoztatóján közölte: a hatóságoknak kell kideríteniük, van-e a miskolci Fidesznek feketekasszája, és osztogattak-e a városházán a kormánypárt kampányát segítőknek táskából milliókat úgy, hogy el sem kellett számolni a pénzzel.

Az MSZP miskolci szervezete közleményében azt írta: a vállalkozó „részletes beismerő vallomással felérő” szavainak valóságtartalmát nem tudják ellenőrizni, ezért azt várják el a rendőrségtől, hogy azonnal indítson nyomozást az ügyben. Kriza Ákostól pedig azt várják, hogy ha az elhangzottak szerinte nem igazak, akkor rágalmazás miatt jelentse fel a vállalkozót, a nyomozás idejére pedig, amíg nem tisztázza magát, függessze fel polgármesteri tevékenységét – tették hozzá.

A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, Tompa Sándor január 18-i, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „Kriza Ákos elárulta a miskolciakat, amikor hazugságokkal szerezte meg a polgármesteri széket”. A DK választási csalás gyanúja miatt feljelentést tesz, és „a demokratikus ellenzék egészével” rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi – áll a közleményben. Az ellenzéki politikus hozzátette: pártja „azt szorgalmazza, hogy a fideszes városvezetés a rendkívüli közgyűlésen oszlassa fel magát”. Ha ez nem történik meg, akkor „a teljes miskolci Fidesz is elárulja a miskolciakat” – fogalmazott.

Lakatos Miklós az Észak-Magyarországnak kijelentette, hogy nincs félnivalója. A nyíregyházi vállalkozó a borsodi napilapban hétfőn megjelent nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy amit a videóban elmondott, az „szóról szóra igaz”, a bizonyítékait pedig letétbe helyezte ügyvédjénél.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu