Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Február közepéig még biztosan járnak a HÉV-ek
Orbán Viktor és Tarlós István megbeszélésén felmerült, hogy a helyiérdekű vasutakat teljes hálózatukkal átvenné az állam

Tarlós István nem tartja elképzelhetetlennek, hogy indul a 2019-es főpolgármester-választáson – ezt 2016. január 8-i sajtótájékoztatóján jelentette be. A Budapestinfón azt mondta: ha valaki eldönti, hogy végleg kiszáll, akkor elkezdik nem komolyan venni, és „felpaprikázta” az a helyzet, ami kialakult – írja a Magyar Idők.


Ezzel a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki – korábban városvezető – politikusainak „pofátlan” megnyilvánulásaira gondolt, akik azzal riogatnak, hogy összeomlik a város működése. Azt is bejelentette, hogy február 17-ig, a főváros költségvetésének elfogadásáig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok.

A tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott decemberi megbeszélésen elhangzott, az agglomerációs közlekedést nem kell a fővárosnak vállalnia, arra törvény nem kötelezi. „A HÉV-eket teljes hálózatukkal együtt átvenné az állam” – közölte a főpolgármester. Ez egyelőre csak javaslat, ha hivatalos formában megtörténik, a vagyonátruházás ügyében a Fővárosi Közgyűlésnek is döntenie kell. Leszögezte: a közlekedésfinanszírozással kapcsolatos állami elképzelésekkel nem ért egyet.

A főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) elvileg 2022-ig hatályos megállapodása kapcsán elmondta: a tárca 2015-ben „egy árva fillért” nem adott az agglomerációs közlekedésre, ezért felszólító levelet küldött a BKK a minisztériumnak. A BKK jelezte, hogy rendkívüli felmondással megszünteti a szerződést, ha nem sikerül megállapodni a forráshiány áthidalásáról – mondta. Erre 15 napja van az NFM-nek. A 2016-os fővárosi költségvetés kapcsán közölte, ha levonják az államilag fedezetlen agglomerációs közlekedés tízmilliárdos költségeit, akkor is kétmilliárd forint hiányzik. Megjegyezte, hogy működési hiány nem tervezhető a költségvetésben, ezért azt le kell dolgozni.

Bejelentette: az ellenzék kezdeményezésére rendkívüli közgyűlést fog összehívni, bár sok értelmét nem látja, mert olyan kérdéseket akarnak felvetni, amelyekre csak három nappal később, az elfogadott költségvetés alapján lehet választ adni. Kérdésre válaszolva leszögezte: messze van a főváros attól, hogy csődbe menjen, mint ahogy az MSZP-s Horváth Csaba és a DK-s Gy. Németh Erzsébet állítja. Értelmetlennek nevezte azt a felvetést is, hogy a kormány szándékosan tönkretenné a fővárost, hiszen az nem neki, hanem a Fidesznek jelentene gondot, ráadásul a közlekedésfinanszírozást leszámítva kiváló az együttműködés, amit a budapesti fejlesztések is bizonyítanak.

Újabb csatát vesztett a Mahir

Tarlós István főpolgármester közölte: a Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopainak ügyében nincs mondanivalója január 11-e előtt. A Fővárosi Törvényszéken ekkorra tűzték ki a Simicska Lajos nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó hirdetőoszlopok ügyének első tárgyalását. Közben a hirdetési cég újabb kérelmét utasította el a bíróság. A Fővárosi Törvényszék január 5-én nem jogerős végzésével a felperes újabb ideiglenes intézkedés elrendelése iránti kérelmét utasította el. A Mahir az elutasítások ellenére újabb büntetőeljárást akar indítani: hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a hirdetőoszlopokat védő személyek hatósági ellenőrzése miatt.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu