Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövőre 23 art moziban lehet digitálisan fejleszteni
Megszületett az EMMI 100 millió forintos pályázatának eredménye

Az emberi erőforrások minisztere megbízásából dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár döntött az art mozik digitális fejlesztésére kiírt pályázat nyerteseiről. A pályázat keretösszege 100 millió forint, melyből huszonhárom mozi huszonnyolc mozitermének fejlesztése valósulhat meg.


Az idei pályázaton a Tapolca Városi Mozi Cinema Paradiso art terme, a Szeged Belvárosi Mozi Csőke József, illetve Balázs Béla terme, a bölcskei Rákóczi Filmszínház, a székesfehérvári Barátság Mozi, a kecskeméti Hírös Agora Otthon Mozi, a nyíregyházi Krúdy Gyula Art Mozi, a szarvasi Turul Mozi, a füzesgyarmati Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény, a salgótarjáni Apolló Mozi, a celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár, a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház, a budapesti Kino Café Mozi nagy- és kisterme, a ceglédi Uránia Mozi Huszárik Zoltán terme, a szentendrei P’Art Mozi, a visegrádi Duna Mozi, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, a pécsi Apolló Art Mozi, a jászberényi Lehel Film-Színház Nagyterme és Sára Sándor terme, a Martfű Városi Mozi, a szolnoki Tisza Mozi „E” terme, a miskolci Művészetek Háza Uránia, illetve Béke terme, Sárospatak Művelődés Háza és Könyvtára, valamint a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ nyert támogatást.

Az art mozik digitalizációjára azért van szükség, mert 2013 januárjától a hagyományos filmtekercsek helyett a filmforgalmazók már csak digitális hordozókon terjesztik a filmeket. A hálózat fejlesztésére 2011 óta évente 100 millió forint áll rendelkezésre, melyre a települési önkormányzati tulajdonú, fenntartású, vagy települési önkormányzati támogatóval rendelkező művész mozik pályázhattak.

A támogatási célok idén bővültek az előző évekhez képest: a projektor beszerzésen kívül támogatást lehet igényelni hangrendszerre, mozihang processzorra, a DCI vetítőnek megfelelő teljesítményű fényforrás és szűrők beszerzésére, cseréjére, üzemszerű lámpahűtés és rendszerszintű leállítású szünetmentes tápegységre, vetítővászon beszerzésre, illetve a vetítőrendszer főbb elemeire vonatkozó 12 hónapos garancia kiterjesztésre.

Az egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás nyerteseinek a fejleszteni kívánt mozitermet a fejlesztés igazolt befejezésétől számított két éven keresztül art teremként kell működtetniük.

A nyertes pályázók részletes listája itt érhető el.

Forrás: EMMI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu