Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Adminisztrációs hiba volt a Belügyminisztériumnál
Az Index szerint legalább 800 önkormányzat kapott téves utalást karácsony előtt a tárcától

Összevissza küldözgette a Belügyminisztérium önkormányzati főosztálya az ország településinek a rendkívüli támogatások címén kiutalt összegeket. A pénzt most az önkormányzatoknak kell visszautalniuk. Az Index információi szerint legalább 800 önkormányzat kapott téves utalást karácsony előtt a Belügyminisztériumtól.


A települési önkormányzatok a költségvetési törvény alapján kivételes esetekben kérhetnek rendkívüli támogatást működőképességük megőrzése vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében.

Az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került önkormányzatoknak szánt összeg tavaly 12 milliárd forint volt. Pintér Sándor belügy-, és Varga Mihály pénzügyminiszter az idén pedig jóval kevesebbet, mintegy 8 milliárdot osztott szét a beérkezett kérések elbírálása után.

Az idei néhány százezer és 200 millió forint közötti támogatásokat BM önkormányzati főosztálya küldte szét december közepén.

Az utalások azonban rejtélyes módon felcserélődtek az önkormányzati számlák között, és így néhány esetben egészen kis létszámú települések jutottak egészen nagy összegű állami pénzhez. Úgy tudjuk, hogy voltak olyan esetek, amikor több tízmillióval nagyobb támogatás érkezett, mint amit kért a település, de volt olyan eset, amikor olyan önkormányzathoz érkezett milliós utalás, amely nem is pályázott.

A BM december 28-án körlevélben jelezte az összes érintett önkormányzatoknak, hogy „téves kiutalás” történt, ezért kérik a pénzek soron kívüli visszaküldését.

Az Index kérdésére a Belügyminisztérium elismerte a hibát. A tárca sajtóosztálya szerint a 2015. december 23-án az adatbázis adminisztrációs hibája következtében több olyan önkormányzat részére is történt folyósítás, amely nem részesült támogatásban.

A téves összegek visszafizetését az érintett önkormányzatok megkezdték, a visszafizetéssel kapcsolatban felmerült költségek a későbbiek során kompenzálásra kerülnek.

A BM azt ígérte, hogy mivel a támogatásban részesülő önkormányzatok egy részének a miniszteri döntésben szereplő összegnél kisebb támogatást küldtek, részükre támogatás kifizetése folyamatban van, a támogatás még ez évben az önkormányzatok számlájára kerül.

Forrás: Index

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu