Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

NGM: 2022-ig biztosan jár a BKV az agglomerációba
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a fővárost megállapodás köti az agglomerációs közlekedés megszervezésére

Az agglomerációs közlekedés biztosítása nem kötelező feladat a főváros számára, viszont egy hatályos megállapodás szerint a Budapesti Közlekedési Központon keresztül azt 2022-ig szükséges megszerveznie – tudta meg a Magyar Idők a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.


Az állam és a főváros környéki települések közti egyeztetést, a BKV Budapest városhatárán túli finanszírozását firtató kérdésre a tárca a Magyar Időknek megküldött válaszában megjegyezte: elsősorban a Fővárosi Önkormányzat és az érintett Pest megyei önkormányzatok párbeszéde lehet a mérvadó, ahol a kormányt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a helyközi közlekedésért felelős szaktárca képviselheti.

A minisztérium szerint a kormány elismeri a fővárosi közösségi közlekedés átalakítása érdekében tett erőfeszítéseket, és elkötelezett a fejlődés folytonosságát biztosító, hosszú távú rendszerszintű finanszírozási modell kialakítása mellett.

Az év során számos alkalommal egyeztetett egymással a főváros, a kerületek képviselői és a kormány. A kabinet képviseletében a nemzetgazdasági tárca folytatta le a szakmai egyeztetéseket. A szaktárca úgy értékelte: a megoldási lehetőségek számbavétele megtörtént, ennek eredményeként pedig megszülettek a szükséges jogszabály-módosítások, amelyek garantálják a BKV hosszú távú finanszírozását.

Közben Tarlós István főpolgármester külön közleményben cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint megszűnhet az agglomerációs közlekedés. Mint írta: sehol nem állította, hogy tiltakozó levelet írtak volna a kerületi polgármesterekkel az iparűzési adó átcsoportosításával kapcsolatban. A múlt heti törvénymódosítással pluszforrásokhoz jutott a fővárosi tömegközlekedés, igaz, a kormány el is von a következő években több milliárd forint közvetlen állami támogatást a területtől.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu