Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Továbbra is megmarad a kéményseprők munkája
Az önkormányzatok júliusig dönthetnek arról, hogy felmondják-e a meglévő szerződéseiket, és az állammal kötnek-e újat

Nem kerülnek az utcára a kéményseprők, miután az ország bizonyos területein a katasztrófavédelemhez kerül a kémények ellenőrzésének és karbantartásának feladata. A jelenlegi ígéretek szerint a katasztrófavédelem mindegyiküket a mostani bérüknél magasabb fizetésért foglalkoztatná. Tavasszal új kéményseprőképzések indulnak – írja a Magyar Nemzet.


Határozatlan idejű szerződést kínál a katasztrófavédelem azoknak a kéményseprőknek, akik a jelenlegi cégüktől hozzájuk igazolnak, ám nem kötelező elfogadniuk az ajánlatot, nem jár szankcióval, ha úgy döntenek, hogy maradnak az eredeti munkáltatójuknál – tudta meg a Magyar Nemzet Vámos Csabától, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökétől.

A munkáltató megváltozására azért kerülhet sor, mert egy nemrégiben elfogadott törvény szerint a szolgáltatást részben a katasztrófavédelem veszi át a kéményseprő-vállalatoktól jövő nyártól. Tehát a következő évtől vegyesen működik majd egymás mellett az állami és a vállalkozói szektor.

Az önkormányzatok júliusig dönthetnek arról, hogy felmondják-e a meglévő szerződéseiket, és az állammal kötnek-e újat. A megyék egy része már eldöntötte, hogy az állami szolgáltatást kívánja igénybe venni. Legutóbb Veszprém megye vezetése döntött a katasztrófavédelem ajánlata mellett.

A szakszervezet december 17-én tárgyalt az Országos Katasztrófavédelmei Főigazgatóság vezetésével, és ott az az ígéret is elhangzott, hogy a katasztrófavédelemhez igazoló kéményseprők nem keresnek majd kevesebbet, mint jelenleg.

Vámos Csaba szerint az is elhangzott, hogy a fizetések megállapítása során a budapesti béreket kell majd irányadónak venni. Sőt a kéményseprők valószínűleg többet kapnak majd, mint jelenleg, már csak abból kifolyólag is, hogy a katasztrófavédelem más alkalmazottainak járó kafetériában is részesülhetnek, ami a szakértők szerint vonzó lehet a számukra, mivel jelenleg semmi hasonló juttatást nem kapnak. Az ígéretek szerint a katasztrófavédelem minden hozzájuk jelentkező kéményseprőt továbbfoglalkoztat majd.

Ráadásul a határozatlan idejű szerződés és a kafetéria mellé rugalmas munkaidőt ígérnek a kéményseprőknek. Igaz, tette hozzá a szakszervezet elnöke, más munkarendben nem is tudnának dolgozni, mivel alkalmazkodniuk kell ügyfeleik időbeosztásához.

Vámos Csaba a fentiek kapcsán Magyar Nemzetnek elmondta, a sajtó korábban arról cikkezett, hogy a katasztrófavédelemnek nincsenek megfelelő szakemberei a feladatok ellátásához, ami igaz is, de ezzel a katasztrófavédelem vezetői is tisztában vannak, ezért is ajánlanak szerződést a kéményseprőknek. Emellett tavasszal képzést is indítanak, ami a hírekkel ellentétben nem lesz rövidebb, mint a hagyományos kéményseprőképzések. Ez is 800 órás OKJ-s oktatás lesz.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu