Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tíz milliárdos pályázat turisztikai fejlesztésekre
A támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától várja a Nemzetgazdasági Minisztérium

Turisztikai non-profit szervezetek részére 10 milliárd forintos keretösszeggel, „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” címmel jelent meg pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében – jelentette be 2015. december 18-án Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.


A pályázat célja hazánk természeti kincseinek és ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatása.

A Bejárható Magyarország Program legfőbb célkitűzése az ország minél részletesebb turisztikai megismertetése minden korosztállyal, aktív szabadidős sporttevékenységeken keresztül. Ennek alapját a különféle környezetkímélő szabadidős tevékenységekre alapozott 5 bejárási lehetőség (járásmód) biztosítja: a természetjárás, a kerékpározás, a lovaglás, a vitorlázás és a túrakenuzás, amelyek szinte minden célcsoport számára biztosítani tudják az ország megismerhetővé, bejárhatóvá tételét, hiszen földrajzi adottságaink alapján valamennyi „járásmód” biztonságosan elsajátítható, és különleges erőfeszítések nélkül megvalósítható.

A pályázati felhívás a gyalogos, a kerékpáros (EuroVelo), a lovas, a vitorlás és a kenus útvonalakra terjed ki.

A tematikus útvonal minden elemét - vonatkozzon ez a nyomvonal jelzésére, a szolgáltatásokra, a kulturális kínálatra - egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy piacképes turisztikai termékké válhasson.

A pályázók minimum 200 millió, maximum 2 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a Bejárható Magyarország Program bejárási módjainak megfelelő útvonalak és megállópontok/állomáshelyek kialakítására (például lovas megállópontok, vízi megállóhelyek, kikötők, kerékpárforgalmi létesítmények, turistaházak).

A felhívás keretében önállóan nem támogatható, de a válaszható kapcsolódó tevékenységek között szerepel az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése, a fejlesztendő épület vagy eszköz energiahatékony működését javító beruházás, illetve megújuló energiaforrások felhasználása.

Támogatható továbbá marketingtevékenység, információs anyagok készítése, az útvonalak tematikájához illeszkedő ajándéktárgyak kereskedelméhez szükséges infrastruktúra (például bolthelyiség), vendéglátó egységek (így akár kávézó, étterem, vagy büfé helyiség) kialakítása, fejlesztése. Lehetőség van a fogyatékos emberek fogadásának megfelelő szolgáltatások kialakítására is.

A felhívásra támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától lehet benyújtani – ismertette Rákossy Balázs.

Forrás: NGM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu