Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén 360 pályázat nyert a tanyafejlesztési alapból
A Tanyafejlesztési Program jövő évi keretösszege 1,2 milliárd forint

Karácsonyi jó hír a tanyán élők számára, hogy 360 pályázat nyert az idei 1,4 milliárd forintos tanyafejlesztési alapból támogatást – mondta a földművelésügyi miniszter 2015. december 17-i, budapesti sajtótájékoztatóján. Fazekas Sándor hozzátette: a fél évtizedes Tanyafejlesztési Program jövőre is folytatódik, 1,2 milliárd forint jut rá. A pályázat iránt komoly érdeklődés mutatkozik mind a tanyán élő gazdálkodók, mind az önkormányzatok részéről.


A program többletlehetőséget jelent a tanyán élők számára termékeik piacra juttatásához, gazdálkodásuk, infrastrukturális lehetőségeik fejlesztéséhez, emellett megvalósulhatnak közlekedési fejlesztések is a segítségével. Örvendetes tény – húzta alá a miniszter –, hogy növekszik a tanyán élők száma, ami most 300 ezer főt jelent.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár elmondta: az idei pályázati kiírás – a korábbiakhoz hasonlóan – négy célterülettel jelent meg. Pályázni lehetett települési és térségi fejlesztések támogatására, 500 millió forintos kerettel.

A villamos energiaellátás fejlesztésére az önkormányzatok 50 millió forintig terjedő támogatást igényelhettek 90 százalékos támogatási aránnyal, a 100 százalékos támogatású vízminőség-vizsgálatokra 5 millió forint volt a legmagasabb pályázható összeg, míg a tanyagondnoki szolgálatok fejlesztésére 2-4 millió forintot lehetett igényelni, 90 százalékos támogatással.

A tanyagazdaságok fejlesztésére több mint 400 millió forint állt rendelkezésre. Ebből támogatást kaphattak a gazdálkodók az állatállomány kialakítására, az állomány bővítésére, a szükséges szaporítóanyag biztosítására; továbbá a lakó- és gazdasági épületek felújítására, az egészséges ivóvíz biztosítására. Az igényelhető támogatás felső összege 3 millió forint volt, 75 százalékos támogatási aránnyal. A fiatalgazdák esetében a támogatás mértéke elérhette a 90 százalékot.

A tanyagazdaságok indító támogatására mintegy 150 millió forint állt rendelkezésre az alapban. A villamos energiaellátás fejlesztésére a gazdálkodók egyénileg is pályázhattak támogatásért. Erre összesen 170 millió forintot biztosított a program. Az igényelhető támogatás maximális mértéke 10 millió forint volt, 100 százalékos támogatással. A kormány szeretné, ha 2020 végéig valamennyi magyarországi tanyán lenne áram – mondta az államtitkár.

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy eddig az idén érkezett a program keretében a legtöbb pályázat, 1735, amelyekből 360-at bíráltak el pozitívan. A támogatottak listáját elektronikus formában teszik közzé a Hermann Ottó Intézet honlapján illetve a kormányzati portálon a döntést követő 10 napon belül, de a nyerteseket írásban is értesítik. A program ötéves működése során 1440 pályázatot támogattak.

Forrás: FM – MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu