Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már elküldték Brüsszelnek a Balaton-csomag terveit
Az uniós bizottság üdvözölte az integrált fejlesztési koncepciót, ugyanakkor fokozott egyeztetési igényét is jelezte

Ahhoz, hogy a Balaton régió a kormánydöntés szerinti 300 milliárd forintos fejlesztési forrással élni tudjon, a jövő év első felében meg kell jelenniük a pályázati felhívásoknak, és 2017 június végéig meg kell kötni a szerződéseket – mondta a Miniszterelnökség uniós fejlesztések koordinálásáért felelős helyettes államtitkára 2015. december 17-én, Siófokon, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) ülésén.


Dányi Gábor tájékoztatása szerint az uniós bizottság üdvözölte, hogy Magyarország a balatoni „csomaggal” először kíván integrált fejlesztést megvalósítani, ugyanakkor jelezte fokozott egyeztetési igényét is ezzel kapcsolatban. Első lépésként a múlt héten elküldték a BFT által elkészített területfejlesztési stratégiát, amelynek uniós egyeztetése a jövő év elején kezdődik meg – mondta el.

Szalóki Flórián, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy fokozódó versenyhelyzetre kell számítani a források megszerzésében. A kormányhatározatban felsorolt projektekről szólva megemlítette, hogy a Badacsony és Fonyód közötti kompjárat megvalósítása „a mai tudásunk szerint nem támogatható tevékenység, így az unióval koncepcionális vita várható”.

A Fonyód-Kaposvár vasútvonal 8 milliárd forintos fejlesztési tervéről is jelezte, hogy az unió alapvetően nem támogatná, de úgy vélte, agglomerációs érvekkel van esély arra, hogy változzon ez az álláspont. A balatoni közlekedési rendszer összehangolásának terve kedvező fogadtatásra számíthat, de először az országos rendszert kell kialakítani, ami folyamatban van, majd ehhez csatlakoztatni a balatonit – mondta el.

Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az ülésen arról számolt be, hogy elkészült a balatoni hajózás középtávú stratégiája, amit a jövő héten tárgyalnak a tulajdonos önkormányzatok. Emlékeztetett arra, hogy a balatoni fejlesztésekről szóló kormánydöntés a cég számára 2-2 milliárd forint pályázati forrást nevesített hajóflotta-, illetve kikötőfejlesztésekre.

A pántlikázott pénz a cégvezető szerint három új hajó megvásárlását és a kompok részbeni felújítását teszi lehetővé, emellett egy új ipari kikötő létrehozása lenne a cél, és néhány kikötő felújítása is elképzelhető.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu