Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hivatalosan is bezárták a debreceni menekülttábort
Kósa Lajos: „A határokat kell megvédeni, nem táborokat építeni”

„Zárva” feliratú táblát helyeztek el 2015. december 16-áén a debreceni menekülttábor kapuján, ezzel hivatalosan és jelképesen is bezárták a menekültek helyi befogadó állomását, amely húsz éven át működött a városban. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára a tábor bezárása alkalmából tartott rendezvényen felidézte, hogy a táborban megnyitása óta 73 ezer ember fordult meg, előbb délszláv, majd többségükben afgán, iraki, szír és koszovói migránsok. 


Debrecenben jó együttműködéssel, szervezett, profi munka folyt a tábor működtetése során – jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: biztonsági határzárral, jogi védelemmel és élőerő alkalmazásával „megvédtük az országot, most elkerülnek bennünket a migránsok, de tőlünk délre naponta több ezren jönnek Európába”.

A veszély tehát nem múlt el, s újabb veszély fenyeget: a betelepítési kvóta, amely a bűnözés és a terrorizmus szempontjából is további veszélyt jelent – hívta fel a figyelmet Kontrát Károly. Az államtitkár ezért fontosnak nevezte: minél többen írják alá a Fidesz betelepítési kvóta-ellenes kezdeményezését, hogy a kormány fellépését támogatva, a közös eredmény részesei lehessenek.

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője azt mondta, Debrecen az elmúlt években jól vizsgázott szolidaritásból és emberiességből, ugyanakkor az intézmény bezárása jó megoldás, mert „ma a határokat kell megvédeni, nem táborokat építeni Európa-szerte”.

A kormánypárti politikus szerint akkor nőtt meg rohamosan a migránsok száma, amikor az Európai Unió megtiltotta, hogy a menekültügyi eljárás idejére menekültügyi őrizetbe vegyék a migránsokat. Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 2500-3000 menekült érkezett egy év alatt az országba, 2013-ban már 18 ezer, 2014-ben 43 ezer, 2015-ben pedig több mint 300 ezer.

Kósa Lajos szerint ehhez hozzájárultak „felelőtlen európai uniós politikusok”, akik azt üzenték a migránsoknak: „itt tárt karokkal várunk benneteket”. A frakcióvezető elmondta azt is, hogy a világ 110 országából érkeznek menekültek Európába, s jelenleg 38 millió körüli ember él táborokban.

Európa képtelen megoldani a világ szegénységének problémáját” – jegyezte meg, emlékeztetve arra is, hogy Európa déli országaiban is nagy a munkanélküliség. Kifejtette: a magyar kormányt, a magyar parlamentet dicséret illeti, helyesen kifogásolják az egész uniós migrációs politikát. „Meg kell védeni a határokat, a betelepítési kvóta minden hazai és nemzetközi joggal ellentétes” – tette hozzá.

„Szemforgatók és erkölcstelenek az európai politikusok, azt hangoztatják, amit maguk sem tartanak be” – mondta, hozzátéve: „Magyarország demokratikus, szolidáris, nyitott ország, s talán az egyetlen, amely betartja a schengeni és a dublini egyezményeket”. „A határokat kell megvédeni, nem táborokat építeni Európa-szerte” – nyomatékosította Kósa Lajos.

Papp László, Debrecen polgármestere köszönetet mondott a kormány következetes migrációs politikájáért, amely lehetővé tette a városban biztonsági kockázatot jelentő tábor bezárását. Megemlítette, hogy 1995. augusztus 11-én, a Horn-kormány, illetve Kuncze Gábor belügyminisztersége idején nyitotta meg kapuit a befogadóállomás, és húsz év kellett ahhoz, hogy megszűnjön.

Emlékeztetett arra, hogy a tábor bezárásáról májusban, a Modern városok program aláírásakor állapodtak meg Orbán Viktorral, s a miniszterelnök és a kormány következetes migrációs politikája eredményeként kerülhet most a „zárva” tábla a tábor kapujára.

Forrás: BM - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu