Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Budapest megállapodást kötött Szentpétervárral
A két város egyebek mellett a városgazdálkodás, a városrendezés, illetve a környezetvédelem területén működik majd együtt

​Együttműködési megállapodást kötött Budapest és Szentpétervár. A dokumentumot 2015. december 16-án írta alá az orosz nagyvárosban Tarlós István főpolgármester és Georgij Poltavcsenko kormányzó. A számos együttműködési területre kiterjedő megállapodást előzőleg december 2-án hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.


A dokumentum szerint a felek támogatják az együttműködést a városépítés és az építészet terén, valamint a szakértői eszmecserét a történelmi és kulturális műemlékek helyreállításának korszerű módszereiről. Tapasztalat- és technológiacserét folytatnak a városgazdálkodás és a városrendezés, valamint a városi környezet minőségének javításának terén.

Együttműködnek a környezetvédelem és természetgazdálkodás, azon belül az ipari és kommunális hulladék feldolgozása és újrahasznosítása, a városi vízgazdálkodás, ivóvízellátás és szennyvíztisztítás területén. A felek támogatják a tapasztalatcserét a közösségi közlekedés és infrastruktúra fejlesztése terén. A megállapodás ezenfelül kiterjed a gazdasági, turisztikai, oktatási és kulturális együttműködésre, beleértve a két város levéltárainak együttműködését.

Tarlós István a hét elején érkezett ötnapos hivatalos látogatásra Oroszország második legnagyobb városába. Budapest főpolgármestere részt vett egyebek között a Budapest hídjai című kiállítás megnyitóján – a tárlat a két város levéltárai között tavaly kötött együttműködési megállapodás nyomán jött létre – és a IV. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum ünnepélyes záró rendezvényén, valamint megtekintette az első szentpétervári városi business-inkubátorházat.

Forrás: Budapest.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu