Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A problémák sajnos továbbra sincsenek megoldva
Gémesi György visszaállítaná a polgármesterek korábbi fizetését, míg az agglomerációs közlekedés finanszírozását az államra bízná

Két fontos, önkormányzatokat is érintő kérdésről döntött a héten a parlament.  A honatyák nem támogatták azt a törvényjavaslatot, amely szerint az önkormányzatok – ha saját forrásaikból ki tudják gazdálkodni – felemelhetik a polgármesterek tiszteletdíját, míg a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását a forrásmegosztásról szóló törvény módosításával oldották meg:  ezentúl a kerületeknek kevesebb pénz jut majd, a fővárosnak pedig több, és ezt a fővárosi közlekedés finanszírozására kell fordítani. 


„A Magyar Önkormányzatok Szövetsége támogatja a budapesti közösségi közlekedés finanszírozása ügyében történt intézkedést, hiszen a forrásmegosztási törvény módosításával, a bevételek 1,5 százalékának a kerületektől a fővároshoz való átcsoportosításával a Budapest határain belüli tömegközlekedés működtetésének anyagi háttere biztosíthatóvá válik” – közölte a döntésre reagálva Gémesi György, a MÖSZ elnöke. „Ezzel azonban továbbra sem megoldott az helyközi, jelen esetben az agglomerációs közlekedés finanszírozásának problémája, ami – akárcsak a MÁV esetében – az állam feladata lenne” – fűzte hozzá Gödöllő polgármestere, aki a gödöllői HÉV miatt településvezetőként is érintett a probléma mielőbbi megoldásában.

A településvezetők fizetésének drasztikus – különösen a kistelepülési polgármestereket érzékenyen érintő – csökkentése ügyében nem egyszer szót emelt már a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Boldog István (Fidesz) több javaslatot is benyújtott már a törvény módosítására, de erőfeszítései sajnos nem vezettek eredményre. Gémesi György továbbra is kitart korábbi véleménye mellett, miszerint csak egyetlen megoldás elfogadható: a településvezetők 2014 októbere előtti bérének visszaállítása. 

Forrás: möszlap.hu

 

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu