Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén is minden ehető a kaposújlaki mézes faluban
A különleges kiállítás karácsonyig tekinthető meg a Somogy megyei település Művelődési Házában

Idén is összefogtak a kaposújlakiak, s megsütötték a kaposújlaki mézeskalácsfalut. Bárki elkészíthette a maga házikóját, cukorral, zselével, kakaóval díszítve, színezze az alkotásokat. A különleges kiállítás karácsonyig tekinthető meg a Kaposújlaki Művelődési Házban – tudósít a Somogy TV.


Gumicukor törpök gyülekeznek a mézeskalács-gombaházikó körül. A kispatak zseléből készült, a hó pedig porcukorból a házak tetejére. Itt minden ehető, még a legapróbb részletek is – ez feltétel volt az alkotások készítésekor. „A lényeg az, hogy mézeskalácsból készüljön minden és ehető legyen. Legfeljebb a házak összeillesztésénél fogvájót lehetett használni” – mondta Balazsiné Balaskó Mária, a kaposújlaki Művelődési Ház vezetője, a kezdeményezés ötletgazdája.

Kaposújlakon idén második alkalommal rendezték meg a mézeskalácsfalu kiállítást. A kezdeményezés az egész települést összefogta, mindenki szívesen kivette a részét a sütésből vagy a díszítésből. Ezúttal mese témakörben várták a házikókat, de volt, aki az Eiffel-torony mását mintázta meg édes süteményből. A hófehér díszítések cukros tojásfehérjéből készültek, azonban olyan alkotó is akadt, aki pirospaprikával színezte a házikója tetejét.

„Az volt a cél, hogy mindenki szabadjára engedhesse a fantáziáját, bármi, ami eszébe jut, megvalósíthatja. A mese pont ilyen” – mondta Balazsiné Balaskó Mária, aki maga is kivette a részét a kreatív sütögetésből. „Kicsit mást akartam, mint a normális mézeskalács ház, ezért kitaláltam, hogy egy íves felületre teszem rá a mézeskalács tésztát ez pedig nem volt más, mint a gerincsütőnek a hátulja. Tehát nem belesütöttem, hanem rajta sütöttem a tésztát” – tette hozzá.

Az édes-mézes tárlatot egészen karácsonyig bárki megtekintheti a kaposújlaki művelődési házban, utána viszont a tulajdonosok hazaviszik a mesés alkotásokat.

Forrás: Somogy TV

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu