Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elindult a Százszázalékos Önkormányzatok Klubja
Az eDemokrácia Műhely Egyesület és Pázmánd önkormányzata várják a csatlakozni kívánókat

Az eDemokrácia Műhely megvizsgálta 317 önkormányzat több mint 82 ezer kötelezően közzéteendő adatait. Ebből az derült ki, hogy az önkormányzatok mindössze 17 százalékban teljesítik az előírásokat. Még városi szinten sincs fent a honlapokon a kötelező adatok fele sem – írja a Hírhatár Online.


A korrupció Magyarországon közismerten komoly probléma, rengeteg pénz folyik el illegális csatornákon. A korrupció természetesen nem a településeken a legnagyobb. Viszont az önkormányzatok méretei és közelségük a településen élőkhöz lehetővé teszi, hogy mindenki számára viszonylag könnyedén követhető legyen a közpénzek útja, onnantól kezdve, hogyan születnek meg a döntések, miért pont arra költenek amire, egészen addig, hogy a megvalósult beruházások a legjobb minőségben és a legtakarékosabb módon készülnek-e el. A polgármesterek és a települési képviselők csak nyerhetnek azzal, hogy választóik feddhetetlennek és tiszta kezűnek tartják őket – ebben nyújt támogatást a Százszázalékos Önkormányzatok Klubja.

Az eDemokrácia Műhely Egyesület és Pázmánd Község Önkormányzata ezért felhívással fordul a magyarországi önkormányzatokhoz. Arra kérik őket: csatlakozzanak a Százszázalékos Önkormányzatok Klubjához. Ennek tagjai elhatározzák, hogy száz százalékban teljesíteni fogják a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó előírásokat, és ezzel átláthatóvá teszik választóik számára működésüket és gazdálkodásukat.

A Százszázalékos Önkormányzatok Klubjához csatlakozhat bármely önkormányzat, amely vállalja, hogy 2016 év végére megközelíti a törvényi előírások teljes körű teljesítését. A Klub keretében az eDemokrácia Műhely és a pázmándi önkormányzat megosztja a Norvég Civil Alap támogatásával megvalósult Üvegfalu-projekt során szerzett tapasztalatait, valamint segítséget nyújt a csatlakozók számára a jogszabályi előírások teljesítésének szakmai, szabályozási és technikai, informatikai hátterében.

Az eDemokrácia Műhely honlapján (www.edemokracia.hu) elérhető az a táblázat, amely alapján bárki – önkormányzat, civil szervezet, magánszemély – ellenőrizheti, hogy a saját települése jelenleg milyen arányban publikálja a kötelezően közzéteendő közérdekű adatokat.

Forrás: Hírhatár Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu