Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Két település vezetője kapott Pro Turismo-díjat
A turisztikai szakma legrangosabb elismerését Mórahalom és Nyíregyháza polgármestere vehette át

A magyar turizmus erejét, növekedésének dinamikáját a legjobban az mutatja, hogy idén még háromnegyed év sem kellett ahhoz, hogy a 2011-es egész évi vendégéjszaka-számot elérje az ágazat – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2010. december 10-én, a Pro Turismo-díjak átadásakor. A tárcavezető elismerésének adott hangot, hiszen a magyar turizmus idei növekedési üteme nemzetközi összehasonlításban is kimagasló.


Abban a világméretű versenyben, amely a turizmus területén zajlik, csak úgy tudnak tartósan helytállni az egyes országok, ha eredeti, egyedi és valós értékeket mutatnak fel – hangsúlyozta Varga Mihály az Országház Vadásztermében tartott ünnepségen. Az ágazatért felelős szakminiszter kifejtette: a magyar gazdaság kiváló gazdasági eredményeihez jelentős mértékben járult hozzá a turizmus dinamikus fejlődése. A szektor szerepe meghatározó hazánk gazdaságában, hiszen bruttó hazai termékünk több mint 9 százalékát állítja elő és a munkavállalók 11 százalékát foglalkoztatja.

 „Jó esélyünk van tehát arra, hogy a turizmus teljesítménye, ahogyan 2010 óta minden évben, 2015-ben is rekordot döntsön” – fogalmazott Varga Mihály. Hozzátette: a vendégek száma meghaladja a 10 milliót, a vendégéjszakáké a 25 milliót, a szálláshelyek bevétele pedig a 350 milliárd forintot. A magyar turizmus idei növekedési üteme nemzetközi összehasonlításban is kimagasló. 2015 első felében a nemzetközi turistaérkezések száma 17,5 százalékkal bővült 2014 ugyanezen időszakához képest. Ezzel Magyarország növekedése a világátlag több mint négyszerese, az európainak pedig három és félszerese volt.

A kormány a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a turizmus fejlesztésére: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban önálló fejezetként szerepel a turizmus – szögezte le a tárcavezető. Mint fogalmazott: „célul tűztük ki, hogy 2014 és 2020 között legalább 300 milliárd forintos forrás szolgálja a turizmus fejlődését. Varga Mihály fontos eredménynek tekinti, hogy idén már négy turisztikai kiírás is megjelent összesen mintegy 50 milliárd forint keretösszeggel.

A turisztikai szakma legrangosabbnak számító elismerését Varga Mihály idén Buzási Évának, a Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtárának könyvtáros-idegenvezetőjének, Denis Matyasynak, a Matyasy Patissier Chocolatier Traiteur cukrászmesterének, Kovács Ferencnek, Nyíregyháza polgármesterének, Kovács Lászlónak, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnökének, Krivács Andrásnak, a Fenyves Szálloda tulajdonosnak, Molnár Juditnak, az OTP Travel ügyvezető igazgatójának, Nógrádi Zoltánnak, Mórahalom polgármesterének, Hamdan Sameer Mahmoudnak és Awad Zuhair Fathinak, a Mellow Mood Group ügyvezető igazgatóinak, Szőke Lászlónak, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatójának, Tóbiás Jánosnak, a Danubius Hotel vezérigazgató-helyettesének, valamint Yves Giacomettinek, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest igazgatójának adta át.

Forrás: NGM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu