Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum alakult
Az ágazat fő követelései a bérrendezés, a munkaközi szünet, valamint az ágazati érdekegyeztetés újraindítása

A szociális ágazat reprezentatív szakszervezeteinek – a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete valamint a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete – részvételével 2015. december 9-én megalakult a Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum.


Nyitrai Imre, az EMMI szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára az alakuló ülésen elmondta, az elmúlt időszakban a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság mindhárom követelésében történt előrelépés: a bérrendezés, a munkaközi szünet, valamint az ágazati érdekegyeztetés újraindítása ügyében is. A helyettes államtitkár hozzátette, az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságán 2014 augusztusa óta folynak az egyeztetések a szociális ágazati érdekképviseletekkel.

A fórum egyik napirendi pontja a bérkiegészítés volt, hiszen a kormány elkötelezett abban, hogy anyagilag és erkölcsileg is megbecsülje azt a nagyon kemény munkát, amelyet a szociális ágazatban dolgozók végeznek, ezért 2014 óta a 2016. évi költségvetésben meghatározott összeggel együtt 60 milliárd forintot fordít a szociális szféra bérrendezésére.  2015. augusztus elején kezdődött meg a szociális dolgozók bérkiegészítéseinek átutalása, novemberben pedig a kormány döntött a további folyósításról. A bérkiegészítés a szociális életpályamodell bevezetéséig biztosított az ezen a területen dolgozóknak.

A kormány célja, hogy az egyeztetés minél szélesebb körű legyen, ezért rendszeresen üléseket tartana az Ágazati Érdekegyeztető Kerekasztal is, ahol az érintett valamennyi érdekegyeztető szervezet részt venne és kifejthetné álláspontját.

Forrás: EMMI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu