Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vádat emeltek a volt monoki polgármester ellen
Szepessy Zsoltot és társait azzal vádolják, hogy csaknem 600 ukrán állampolgárnak ígértek pénzért magyar állampolgárságot

Vesztegetés, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség tegnap Szepessy Zsolt volt monoki polgármester, valamint élettársa és annak fia ellen. Az Összefogás Párt elnökét és társait azzal vádolják, hogy csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak ígértek pénzért magyar állampolgárságot – írja a Magyar Idők. 


Futó Barnabás, a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Szepessy Zsolt ügyvédje a Magyar Időknek azt mondta: még nem kapta meg a vádiratot, de már kérte a bíróságtól, hogy védencét helyezzék szabadlábra vagy legalább csak lakhelyelhagyási tilalommal sújtsák. A nyomozást már lezárták, így szerinte Szepessy Zsolt nem befolyásolhatja az eljárást, ráadásul mivel mindhárom ember ellen ugyanaz a vád, és a másik két embert már kiengedték, így az ő esetében sem indokolt fenntartani az előzetest.

Szepessy még 2013 januárjában ismerkedett meg két kárpátaljai magyarral, akiknek azt mondta, vannak olyan kapcsolatai, akik úgy tudnak pénzért magyar állampolgárságot intézni, hogy a külföldieknek személyesen meg sem kell jelenniük a hivatalokban. A két kárpátaljai egy év alatt 594 Kárpátalján élő honosítási kérelmét vette át, és továbbította Szepessyhez, akinek segített az élettársa és annak fia is.

A közvetítők alig egy év alatt több mint 200 millió forintot adtak át, Szepessyék viszont semmit sem intéztek. Az ügyészség Szepessy Zsoltra, az élettársra és a nő fiára letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást, az ukrán közvetítőkre pedig felfüggesztett börtönbüntetést kér.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu