Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. május 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kölcsönök és hitelek tizennégy önkormányzatnak
A legnagyobb összegű hiteleket Szigetvár, Újfehértó, illetve Sátoraljaújhely vehetik fel

Kormányzati engedéllyel csaknem 1,4 milliárd forint kölcsönt és hitelt vehet fel működésre, adósságmegújításra és jellemzően fejlesztésre tizennégy települési önkormányzat – írja a Magyar Közlönyre hivatkozva a Magyar Idők. A legnagyobb hiteleket Szigetvár, Újfehértó és Sátoraljaújhely vehetik fel, Kisebb kölcsönök felvételére Celldömölk, Derekegyház, Edelény, Lőrinci, Magyarföld, Nagyréde, Piliscsaba, Rózsafa, Salgótarján és Tolmács önkorkormányzata kapott engedélyt.


Az ellenzéki vezetésű, Baranya megyei Szigetvár több mint 360 millió forint adóssága megújításához kapott központi jóváhagyást. Emlékezetes, Szigetvár önkormányzata még 2004-ben döntött arról, hogy a térség víziközmű-szolgáltatójával, a Sziget-Víz Kft.-vel társberuházóként felújítja az elavult, régi fürdőjét. Ehhez a cég banki hitelt vett fel, amelynek egyik biztosítéka az önkormányzat készfizető kezességvállalása volt.

A fejlesztés 2007-ben készült el. Idén január elsejétől a Sziget-Víz Kft. beolvadt a mohácsi székhelyű Baranya-Víz Zrt.-be, és ezzel együtt az új gyógyfürdős cég átkerült Szigetvár és a térségi önkormányzatok tulajdonába. A társaság átvállalta az egykori anyacégtől a még fennálló hiteltartozást is, Szigetvár város és a Baranya-Víz kezességvállalása mellett. A hitelátvállalás átmenetileg likvid hitellel történt, amely szeptember 15-én járt le, amit az érintettek hosszú lejáratúvá kívánnak alakítani. Ehhez kaptak most kormányzati hozzájárulást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó önkormányzata – szintén kormányzati engedéllyel – 330 millió forint hitelt vehet fel, a település ennek segítségével meg tudja vásárolni a helyi tornacsarnokot. Az újfehértói önkormányzatnak PPP-konstrukcióban 2025-ig csaknem 1,7 milliárd forintot kellett volna kifizetnie a tornacsarnokot megépítő cégnek, azonban a magas bérleti díjat nem tudták rendezni. Emiatt több mint 600 gyermek tornaórája és sportszakköre került veszélybe, amely most a tornacsarnok megvásárlásával elhárul.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely önkorkormányzata helyben a Zemplén Kalandpark bővítését kezdheti meg azzal, hogy kormányzati jóváhagyással 250 millió forint hitelt vehet fel. A fejlesztéssel többek között újabb átcsúszópályát építenek, és lefedik a jégpályát. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen egy húszezer négyzetméteres ipari park megvásárlásához kaptak kormányzati engedélyt, az ingatlan 250 millió forintért kerül a város tulajdonába, amit részletekben fizetnek ki. Az önkormányzat a területet évi egyforintos négyzetméteráron bérbe adja majd cégeknek, kiköti azonban, hogy a társaságnak nagy számban munkahelyeket kell teremtenie.

Kisebb összegű kölcsönök és hitelek felvételére Celldömölk, Derekegyház, Edelény, Lőrinci, Magyarföld, Nagyréde, Piliscsaba, Rózsafa, Salgótarján és Tolmács önkorkormányzata kapott engedélyt.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu