Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Veszélyben a szabadstrandok, az ingyenes parkolók
Az idegenforgalmi adó megszűntetése komoly következménnyel járna a Balaton parti településeken

A kormány azt fontolgatja, hogy nem ad több támogatást a településeknek az idegenforgalmi adó mellé, holott eddig a turisták által fizetett összegeket még forintonként további másféllel egészítette ki. Az önkormányzatok szerint ez azt jelentené, hogy a Balatonnál például megszűnnének a szabadstrandok, vagy az ingyenes parkolók, mert nem tudnák kigazdálkodni ezek fenntartását – írja a hvg.hu.


Kiszállna az állam az idegenforgalmi adó támogatásából – adta hírül az RTL Klub. Mint ismert, az idegenforgalmi adót a vendégéjszakák után fizetik a turisták az önkormányzatoknak, de eddig az állam minden forinthoz még másfelet hozzáadott, hogy idegenforgalmi fejlesztésre fordítsák. Ezt a kiegészítést akarnák most megszüntetni, az NGM szerint azért, mert szerintük az önkormányzatok nem fejlesztésre költötték a pénzt.

Balatonfenyvesen például 300 forint az idegenforgalmi adó éjszakánként, ebből az állami kiegészítéssel együtt tavaly 30 millió bevétele volt a településnek, Zamárdi azonban 160 millió forinttól esne el, ha a kormánytól nem kapnák meg a jövőben a kiegészítést.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere azt mondta a csatornának, hogy a turisztikai fejlesztést segítette elő a befolyt pénz, és minden forintnak megvolt a helye eddig is, Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere pedig azt mondta, a kiesést csak úgy tudnák pótolni, ha ráhárítanák az üdülő vendégekre. Mint mondta, bár eddig ki tudták gazdálkodni, hogy ingyenes maradjon a parkoló és a szabadstrand is, nem biztos, hogy ezt fenn tudnák tartani az állami támogatás nélkül.

Glattfelder Béla, az NGM államtitkára szerint volt, ahol falunapot rendeztek az idegenforgalmi adóból befolyó összegekből, és mint mondta, az idegenforgalmi szervezetek szeretnék hatékonyabbá tenni a pénz felhasználását, mert nem hozott elég fejlesztést. Hozzátette, még egyeztetnek az érintett önkormányzatokkal.

Forrás: hvg.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu