Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Százmilliárdok a balatoni közlekedés fejlesztésére
Nyolcszáz milliárd forintot kap uniós forrásból a déli parti vasút, további húsz milliárd jut az északi oldalon vasút-villamosításra

A családok nyaraltatása már a Déli pályaudvaron megkezdődik – hangzott el 2015. június 24-én, Siófokon, az üdülőrégió közlekedésfejlesztési stratégiájáról rendezett konferencián annak alátámasztására, hogy a Balaton és környéke közösségi közlekedésének korszerűsítése előtt álló egyik legfontosabb feladat a déli vasút „újraépítésének” folytatása.


Bóka István, a konferenciát rendező Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a régió megközelíthetőségén túl halaszthatatlan a balatoni települések közötti közlekedés fejlesztése. Ennek kapcsán hangzott el, hogy szükséges a tó északi partján a vasúthálózat villamosítása, illetve egy, a Balatont átölelő körvasút megépítése.

A fejlesztés első ütemeként Lepsény és Szántód–Kőröshegy között már megújult a vasút, a rendelkezésre álló százmilliárdos forrásból folytatódik, és remélhetőleg 2018-ra befejeződik a Balatonszentgyörgyig futó vonal korszerűsítése is. Ezzel együtt nyolcszázmilliárd forintot kap uniós forrásból a déli parti vasút, további húszmilliárd jut az északi oldalon vasút-villamosításra, illetve arra, hogy a tavat körül lehessen járni vonattal. Az állomásépületek rekonstrukciójára előreláthatólag nem marad pénz.

Egységes bérletrendszerre bevezetése is indokolt lenne, hogy a Balatonnál tartózkodónak ne kelljen külön vonat-, busz-, és ha lehetséges, menetrendi hajójegyet venni – közölte a konferencián Dorner Lajos, a BFT közlekedésfejlesztési szakértője.

Forrás: Napi Gazdaság Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu