Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. szeptember 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén 209 település nevezett a „virágos versenybe”
Az év kiemelt témája: a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága

Összesen 209 település nevezett idén a Virágos Magyarországért versenyre – közölte a Magyar Turizmus Zrt. A szervezők és a projektgazda Magyar Turizmus Zrt. örömtelinek tartja, hogy a jelentkezők között nagy arányban jelentek meg olyan települések, amelyek még nem vettek részt a versenyben, és a jelentkezők Magyarország teljes területét lefedik.


A két évtizedes múltra visszatekintő Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny Szervező Bizottsága az idei év márciusában hirdette meg a 2015. évi Virágos Magyarországért versenyt, amelyre jelentkezés ezúttal is ingyenes volt. A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A tavalyi év folyamán elkezdett reformtörekvések szellemében a versenyben a szervezők a minőségre helyezik a hangsúlyt. A megmérettetés települési lélekszám szerinti kategóriákban zajlik majd: külön versenyeznek Budapest kerületei, a 2000 fő alatti és feletti falvak és az 50 ezer fő alatti és feletti városok.

Az idei év kiemelt témája: a településen a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága (kiemelten figyelve a közelgő jubileumi emlékévekre: 2015-ben a katolikus hitélet újjászervezésének 300. évfordulója és 2016-ban a Szent Márton emlékév).

A versenyre jelentkezett települések bírálatát június közepétől augusztus végéig kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri végzi. A zsűri azt ígéri, fokozott figyelemmel lesz a bírálat során a település gondozottsága, tisztasága és virágos összképe mellett a település zöldfelületi programjára, fejlődésére, valamint a közösségi részvételre és a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programjára és eredményeire is.

Fontos szempont a bírálat során a korszerű hulladékgazdálkodás és megújuló energia felhasználás, illetve a település turisztikai jelentősége és felkészültsége, látogató- és vendégbarát szemlélete, valamint az önkormányzat erőfeszítése, fenntartói szerepe és stratégiai gondolkodása.

A verseny fődíja hazánk képviselete a 2016. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) két település számára.

A Virágos Magyarországért kiírója a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., a Földművelésügyi Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Belügyminisztérium, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Szövetsége, a Város- és Faluvédők Szövetsége, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Balatoni Szövetség.

A verseny díjkiosztó ünnepségét 2015. őszén, Budapesten rendezik meg.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu