Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Késhet a kéménytisztítási feladatok átszervezése
A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége szerint 8-9 milliárd forintba is kerülhet a váltás az adófizetőknek

Szinte bizonyos, hogy a kormány korábbi tervei ellenére ősszel nem veszi át a katasztrófavédelem a kéménytisztítási feladatokat a kéményseprő vállalkozóktól. Ehhez ugyanis az önkormányzatoknak a hat hónapos felmondási idő miatt már szerződést kellett volna bontaniuk a vállalkozókkal – írja a Magyar Nemzet.


A kormányzat március 10-én nyújtott be törvénymódosító javaslatot arról, hogy az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem vegye át – az eredetei tervek szerint novembertől – a kéményseprési közszolgáltatást.

Jelenleg azonban még az is kétséges, hogy jövő év januárjától megtörténhet-e az átállás, mivel az úgynevezett kéményseprőtörvényt csak ősszel tárgyalja a parlament, s a féléves felmondási időt akkor is figyelembe kell majd venni” – nyilatkozta a lapnak a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke. Leikauf Tibor elmondta: ha ősszel dönt az Országgyűlés a változtatásokról, akkor a katasztrófavédelemnek nem marad elegendő ideje felkészülni a januári váltásig.

Egy-egy kéményseprő megfelelő szakmai képzése ugyanis 6-7 hónapos, 800-1000 órás, az Országos képzési jegyzékben szereplő tanfolyam keretében történik meg, s az ilyen oktatások költsége eléri a személyenkénti kétmillió forintot. Így a képzés jelentős összegű közpénzt emészt majd fel.

Ehhez pedig hozzáadódik majd a sepréshez és az egyéb feladatokhoz szükséges eszközök, mérőberendezések beszerzése és a logisztikai rendszerek, például az ügyfélszolgálati irodák kialakítása is, ami további 6-6,5 milliárd forint kiadással járhat. Így az adófizetőknek összességében akár 8-9 milliárd forintjába is kerülhet a váltás. Ebbe az összegbe pedig azok az adófizetők is beszállnak majd, akiknek nincs is kéményük.

Leikauf Tibor hozzátette: a kéményseprés tervezett ingyenessé tétele évente egy átlagfogyasztónak mindössze 1500-2000 forint megtakarítást hoz majd. A szakember megjegyezte: egyes háztartások a 2013-as első rezsicsökkentési hullám óta a seprési díjon összesen csupán 260 forint körüli összeget spóroltak meg. Vagyis a lakosság számára minimális kiadásmérséklődést hoz a kéményseprési rendszer átalakítása, miközben az adófizetők zsebét alaposan megterheli az intézkedés, a kéménytisztítással foglalkozó vállalkozókat pedig tönkreteszi az átszervezés.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu