Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A hétvégékre is kiterjeszthetik a gyermekétkeztetést
Schmidt Jenő szerint jelentős terhet róna az önkormányzatokra, ha hétvégenként is ételt kellene adniuk a gyerekeknek

Készülnek a civil szervezetek a nyári gyermekétkeztetésre. Az önkormányzatok is már benyújtották a pályázatokat, összesen 3 milliárd forint áll rendelkezésre. A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke szerint évről évre nő a szociálisan rászoruló gyerekek száma. A kormány azt tervezi, hogy a gyerekek hétvégi étkeztetésében is szerepet vállal – tudósít az InfoRádió.


Vége a tanévnek, sok gyerek esetében ez azt jelenti, hogy bizonytalanná válik a napi étkezése. A Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke szerint évről évre egyre több a szociálisan rászoruló gyerek, aki egyáltalán nem jut meleg ételhez a nyári szünetben. A nyári gyermekétkeztetésre a kormány 3 milliárd forintot szán, de a tervek szerint egy újabb összegből hétvégente is biztosítaná az ételt. Király Gábor ezt feltétlenül szükséges intézkedésnek tartja.

„Lehet ezt központi akarattal, lehet az egyes önkormányzatokra illetve településekre bízni, hogy maguk oldják meg és nyújtsák be ezért a számlát. Biztos, hogy munkahelyteremtő értéke is van, mert meglehetősen erőforrás-igényes dolog. Érdeklődéssel várom, hogy elolvashassam a törvénytervezetet” - mondta Király Gábor.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint ha hétvégén is ételt kell adniuk a gyerekeknek, akkor az jelentős terhet ró majd az önkormányzatokra.

„Ami itt elég jelentősen meg fogja növelni a költségeinket, az, hogy közalkalmazottakat foglalkoztatunk a konyhán. Nem lehetetlen megoldani, csak pénz kérdése. Ha ez az adóerő-képesség alapján fog menni, akkor a 300 nagyobb város – amelynek van jelentősebb adóbevétele – fogja étkeztetni a gyermekek 60-70 százalékát. Ha ők nem kapnak pénzt, akkor érdekes lesz a hétvégi étkeztetés, de ez majd kiforrja magát” – fogalmazott Schmidt Jenő.

A kormány az ingyenes étkezés kiterjesztését nemcsak a hétvégékre tervezi, hanem az őszi, téli és tavaszi szünetek időtartamára is. Az erről szóló jogszabálytervezetnek január elsejéig kell elkészülnie.

Forrás: InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu