Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A településeknek nincs pénze béren kívüli juttatásra
A PSZ a Belügyminisztériumot is megkereste a többletforrás biztosításáért, de a tárca visszautasította a kérést

Nem a szándék, hanem a pénz hiányzik az önkormányzatoknál arra, hogy adjanak béren kívüli juttatást a fenntartásuk alá tartozó óvodák oktató-nevelő munkát segítő dolgozóinak – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke 2015. június 16-án, az M1 aktuális csatornán.


Galló Istvánné elmondta: június 15-én írt alá megállapodást a pedagógusok sztrájkbizottsága – amelynek a PSZ is tagja – a szaktárcával és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) arról, hogy az utóbbi fenntartása alá tartozó iskolák oktató-nevelő munkát segítő dolgozói idén egyszeri, 50 ezer forintos béren kívüli juttatást kapnak. „Ez tűzoltás” – jegyezte meg a PSZ elnöke.

Kiemelte: a megállapodás arra is kiterjed, hogy az 50 ezer forintot a szakképző iskolákban dolgozók is – akik jelenleg a Klik állományában vannak, de július elsejétől az Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartoznak – megkapják. Azok az óvodatitkárok és dajkák azonban, akik önkormányzati fenntartású óvodákban dolgoznak, kimaradnak ebből a juttatásból.

Galló Istvánné felidézte: emiatt nyílt levélben fordultak a települési önkormányzatokhoz, a helyi képviselőkhöz és a polgármesterekhez, arra kérve őket, biztosítsák az egyszeri juttatást a pedagógusok munkáját közvetlenül segítő közalkalmazottaknak. Az önkormányzatok reakcióját úgy foglalta össze: nem a szándék hiányzik, hanem a pénz. Azok az önkormányzatok, amelyeknek bővebbek az anyagi forrásaik, most is adnak béren felüli juttatást, ám vannak olyanok is, amelyeknek nincs erre lehetőségük – tette hozzá.

Mielőtt az önkormányzatokhoz fordultak volna, megkeresték a Belügyminisztériumot a többletforrás biztosításáért, a tárca azonban visszautasította a kérést – mondta Galló Istvánné. Megjegyezte: nem tud elképzelni olyan költségvetést, ahol ne lehetne átcsoportosítani „egy kis pénzt” erre.

Forrás: M1 - MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu