Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közel száz település kaphat támogatást Kárpátalján
A kormány 650 millió forinttal támogatja a kárpátaljai magyarságot – Több mint 200 önkormányzat csatlakozott az akcióhoz

Kétszáznál több magyarországi önkormányzat döntött már vagy dönt a közeljövőben arról, hogy mekkora összegekkel támogatnak kárpátaljai településeket. A támogatások csaknem száz határon túli önkormányzathoz juthatnak el – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára 2015. június 8-i, tatabányai sajtótájékoztatóján.


Potápi Árpád János hozzátette, hogy az adományok elosztására koordinációs testület jött létre. A támogatásokat olyan helységek kapják, amelyek lakossága magyar vagy részben magyar nemzetiségű. A segítség elsősorban idősekhez, gyermekekhez és szociálisan rászoruló emberekhez jut el, a karitatív szervezetek és a történelmi egyházak bevonásával – ismertette a politikus.

Popovics György (Fidesz-KDNP), a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy az önkormányzat a megyében koordináló szerepet kíván betölteni az adománygyűjtésben, ezért felhívást bocsát ki az akcióhoz való csatlakozásra, valamint egy elkülönített számlaszámra várja a felajánlásokat.

A megyei önkormányzat az adománygyűjtésbe bevonja a vele együttműködési megállapodást kötött gazdasági érdekvédelmi szervezeteket, a megyei kamarákat és a vállalkozói szövetségeket - tette hozzá a közgyűlés elnöke.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes április közepén jelentette be, hogy a kormány 650 millió forinttal támogatja a kárpátaljai magyarságot az ukrajnai nehéz helyzetre való tekintettel. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár valamennyi magyar önkormányzatot levélben kereste meg a segítségnyújtás érdekében.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu