Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. február 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A vízi megállóhelyek is kapnak tanúsító védjegyet
A stilizált evezőlapátokat ábrázoló védjeggyel egytől négy fokozatig minősíthető a megállóhely minősége

A vízi túrázók tájékoztatására a vízi megállóhelyek minőségét tanúsító védjegyet vezetnek be. A tanúsítványt első alkalommal 12 megállóhelynek adták át 2015. június 4-én a budapesti Római-parton, az egyik minősített megállóhelyen tartott sajtótájékoztatón. A stilizált evezőlapátokat mutató védjegy egytől négy fokozatig utal a megállóhely minőségére.


Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára elmondta: a minősítést a Magyar Kajak-Kenu Szövetség dolgozta ki, de a nemzetgazdasági tárca hagyta jóvá, és a minisztérium a védjegy birtokosa.

A családi evezős túrák alakítják ki az igényt a gyerekekben arra, hogy felnőtt korban is evezzenek – mondta a tájékoztatón Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy kevés országnak vannak olyan jó adottságai a vízi sportokhoz, mint Magyarországnak. Ezért sok külföldi is él ezzel a lehetőséggel, nekik szintén segítség az, hogy tudhatják: a megállóhelyen milyen szolgáltatásra számíthatnak.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke pedig arról számolt be, hogy a szövetség kidolgozta a vízi túra megállóhelyek stratégiáját. Ez a sport legtöbb tavon illetve folyón űzhető. A megállóhelyek szívesen fogadják a kerékpáros és a bakancsos turistákat is – tette hozzá a szövetségi elnök.

A minősítést – mint a sajtóanyagból kiderül –  a tisztálkodási, a szállás és a vendéglátó infrastruktúra színvonala határozza meg. Az állami vezetők és a szövetségi elnök által átadott első tizenkét minősítés egy- illetve kétlapátos. A dunai megállóhelyek – például Leányfalu, Verőce, Nagymaros – mellett van tiszai, Sajó menti és orfűi is. További  ötven lapátos minősítés folyamatban van.

Ez a minősítés a 2010 óta létrehozott nyolcféle védjegy-sorba illeszkedik, amelyet 1346 szolgáltató alkalmaz. Legtöbben a falusi szálláshely napraforgóit használják, szám szerint 859-en. A második helyen a szállodák csillagai állnak 405 hotellel. A minősített kempingek száma 35, míg a fürdőké 33.

Forrás: NGM - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu